Bliv klogere på den ny ferielov og få styr på ferien

Alle elsker ferie. Men hvad betyder det, at danskerne har fået en ny ferielov, som lige pludselig gør, at både arbejdsgivere og ansatte skal forholde sig til et nyt system? Og hvor går ferien hen, når den nye ferielov træder i kraft? Det kan du læse mere om her.

 

Næste stop… bestemmer du selv!

For at tage det sidste spørgsmål først, så er det selvfølgelig helt op til den enkelte, hvor han eller hun skal tage på ferie. Men selvom den nye ferielov naturligvis ikke direkte dikterer, hvad destinationen på din næste flyrejse eller bilferie med familien er, så har den nogle konsekvenser for dig som lønmodtager.

 

Ny ferielov – nyt sprog

I forhold til det første spørgsmål, så er svaret en lille smule mere kompliceret. For med ord som samtidighedsferie og overgangsordning og en ny optjeningsmåde er der lagt op til, at ikke kun ansatte, men også arbejdsgivere kan blive forvirrede over den nye ferielov. Førstnævnte er et tiltag, som betyder, at du, når loven træder i kraft, afholder og optjener ferie samtidigt. Overgangsordningen dækker over, at den ferie, som du har optjent fra 1/1-19 til 31/8-19, bliver gemt og kan bruges til at holde ferie fra 1/5-20 til 31/8-20. Overgangsordningen såvel som samtidighedsferie er naturligvis langt mere indviklede, end de kort er blevet opridset her, men i næste afsnit kan du læse, hvordan du bliver endnu klogere på den nye ferielov.

 

Fra kursist til feriegæst

Den ny ferielov er som nævnt ikke trådt i kraft endnu, men hvis du gerne vil dykke mere ned i, hvad den kommer til at betyde for dig og din familie, så kan du – især hvis du bor på Sjælland – med fordel tage et kursus i emnet hos Økonomi & Personale, som siden 1999 har gjort tusindvis af danske kursister klogere på alt inden for økonomi- og personaleområdet.

Så tag et kursus i den nye ferielov og forbered dig på den næste ferie – uden at være usikker på reglerne.

Virksomhed: Økonomi & Personale A/S