Nyeste indlæg omkring Storbyer

Hvad skal du lave på Vesterbro?

april 2023


Spisesteder for enhver smag – og pris København er kendt for sit pulserende liv. Med et hav af seværdigheder og et rigt kulturliv danner hovedstaden det perfekte udgangspunkt for en skøn weekendtur. Ønsker I at opleve storbyen helt tæt på, bør I tage et smut forbi Vesterbro. Denne bydel byder på en lang række af aktiviteter og unikke spisesteder, hvor I med garanti vil få en helt speciel kulinarisk oplevelse. På Vesterbro er der lidt for enhver smag. Uanset om I er en familie, hvor menuen skal være alsidig eller ønsker en anderledes madoplevelse, kan I få indfriet jeres ønsker her. Er I sultne efter en snasket burger med det hele, er Jagger det oplagte valg. Til en fornuftig pris får I lækker fastfood af højeste kvalitet. Skal menuen derimod være mere eksotisk, kan I smage på det franske køkken hos Les Trois Cochons. Til en rimelig pris på omkring 300kr., kan I få en tre-retters aftenmenu med delikatesser fra det franske landkøkken.   Disse steder skal du besøge i Kødbyen På Vesterbro finder du Kødbyen. Området bliver ofte betegnet som Vesterbros mest populære spot – og det er med god grund! Kødbyen byder på et væld af restauranter og gallerier, hvor du kan udvide din kulturelle forståelse. I Kødbyen kan du både give den gas i det vilde natteliv på klubber som NOHO eller nyde en kold øl på den velkendte og uformelle slagterbodega Mesteren & Lærlingen. I kan også spise jer mætte i hjemmelavede burgere på Tommi’s Burger Joint eller smage på lækre delikatesser på Gorilla. Herudover findes der også en række gallerier med udstillinger fra verdenskendte og lokale kunstnere. I Kødbyen finder du blandt andre Fotografisk Center og Galleri Bo Bjerggaard.   Overnat på et billigt hotel på Vesterbro Vesterbro er fyldt med indtryk og liv – og derfor er der ikke noget at sige til, at man har brug for at puste ud efter en dag i bydelens gader. Heldigvis kan man komme på billigt hotel på Vesterbro. Der er mange fordele ved at vælge et billigt hotel, særligt hvis man ønsker at få det meste ud af byen. Det er de færreste, der tilbringer en hel dag på hotelværelset. Derfor er det en god idé at vælge et billigt hotel, så man har flere penge til at opleve byens pulserende liv. Bor man centralt på Vesterbro, er der ligeledes rig mulighed for at komme hurtigt hjem, når byturen er blevet for vild – eller hvis man ønsker at tage et hvil imellem den intense sightseeing.

Badehotel i Danmark

februar 2023


Hvad er et badehotel? Med TV-serien ”Badehotellet” fik mange af os en ide om, hvad det indebærer at bo på et badehotel, men har man alligevel ikke set den populære serie, kan definitionen af ordet meget kort forklares med ’et hotel, der ligger ved vandet’. Et badehotel indebærer en meget kort afstand til strand eller sø, så hotellets gæster kan nyde et dyp under deres ophold. Det er dog ikke altid, at vejret er med os i Danmark, så sæsonen for badehoteller kan være ganske kort. Der er vokset flere populære badehoteller frem i Danmark de seneste år, og mange af dem tilbyder også indendørs pool og spa, så gæsterne kan nyde det afslappende vand hele året.     Badehoteller i Danmark bliver mere populære Der er i den grad nogle badehoteller at vælge mellem, når man gerne vil på et luksuriøst ophold. Det bugner med badehoteller rundt omkring i Danmark, og det er ikke svært at forstå, hvorfor de er så populære. Et badehotel på Bornholm er en oplagt mulighed for at søge ro og luksus i en overnatning eller to. At vågne op til en lækker morgenmad og at kunne gå direkte i bølgen blå, poolen eller i spaen er for mange en rigtig luksusoplevelse, og netop derfor er badehoteller i Danmark så populære. De ligger ofte i naturskønne områder, som man kan udforske til fods eller på cykel for at samle appetit til en lækker aftenmenu.     Populære badehotelsdestinationer Der er mange gode badehoteller i Danmark, som er værd at besøge i en overnatning eller to. Blandt andet på Bornholm, hvor mange badehoteller byder på forkælelse på første klasse og i helt fantastisk natur. Du kan også finde mange gode destinationer på Sydsjælland. Her er naturen også helt fantastisk, og helt oplagt til dig, der ønsker et par rolige dage. Et sidste sted, hvor det bugner med badehoteller, er i Trekantsområdet. I Vejle, Kolding, Middelfart og omegn finder du mange luksuriøse hoteller, der ligger helt ned til vandet og i skøn natur. Bestil dit næste ophold på et badehotel og nyd at blive forkælet med spa, skøn natur og lækker mad.      

Motorcykel-guide

november 2022


Hvor skal turen hen?   En ganske særlig form for ferie, som rummer en masse fordele og charme er motorcykelrejsen. Siddende på det brummende bæst kan du få set dig om i hele verden. Så sæt retro-globussen i rotation og lad fingeren udpege din destination.   Du kan tage den helt store tur på den amerikaske highway i Californien, du kan kruse langs Europas kyster og opdage dit nye yndlingsspot, eller du kan tage på en mindre tur i det danske land og finde små, skjulte perler. Kun fantasien sætter grænser, og her får du en motorcykel-guide til dine rejser.   Hvad skal du huske?   Forskellige rejser kræver forskellig oppakning. Når du tager af sted på motorcykeltur, er det nødvendigt at lave lidt ekstra forberedelse. Derfor er en motorcykel-guide et godt sted at starte. Følg denne huskeliste, og du vil være godt kørende:   Pak praktisk Det er vigtigt at være praktisk anlagt i pakkeprocessen, da der er begrænset plads på motorcyklen. Køreregler i udlandet Du bør orientere dig nøje om reglerne i de lande, hvor du tilbringe din rejse. Planlæg ruten Det er super smart at planlægge hele ruten i god tid, så du har mulighed for at booke hotelovernatninger på vejen. Varmt tøj Selvom du skal på tur i varme lande, er der kold luft på vejene, når du suser af sted.   Fordele ved motorcykelrejsen Sammen med denne motorcykel-guide får du serveret rejsen fordele. Først og fremmest er motorcykelrejsen billigere end de fleste andre rejser. Det er let at tage turen på budget, og det er jo altid rart. Derudover tilbyder motorcyklen en masse fleksibilitet. Du kan uden problemer lave spontane stop og improvisere på turen. Du er i nærmere kontakt med omgivelserne, når du sikker på en motorcykel, og du kan derfor tage alle omgivelserne ind. Uanset om du styrer køretøjet, eller om du sidder bagpå, vil motorcykelrejsen være en oplevelse, du sent vil glemme.

Find hotel

maj 2022


3 gode råd når du skal finde et hotel Når du skal finde et hotel, er det altid en god ide at læse anmeldelserne fra gæster, der tidligere har boet på det hotel, du har i tankerne. Her kan du læse om de andre gæsters oplevelser, og om deres ophold på stedet. Du kan typisk få en god fornemmelse af hotellet, maden, personalet, værelserne og andet og om gæsterne har haft en god oplevelse. Du kan også bruge det til at sammenligne med andre hoteller, og sammenligne ting som morgenmaden, beliggenheden, udsigten eller andet, som er vigtigt for dig, når du skal vælge hotel.   Spar penge med hoteller med morgenmad Hoteller med morgenmad inkluderet kan der både spares lidt penge og tid. Det kan være lidt besværligt at finde et godt morgenmadssted, når man er ude at rejse. Morgenmad skal helst leve op til pris og kvalitet, og det er derfor et godt råd, at vælge et hotel med morgenmad, da du så både kan spare tid om morgenen, og det vil som regel også være billigere end at spise på en cafe hver morgen. På hotellet kan du starte din morgen stille og roligt, uden stress og jag. Du kan gå på opdagelse i hotellets morgenmad, der ofte byder på en masse lokale lækkerier og spændende mad.   Tænk på beliggenheden Det sidste gode råd til dig, der skal vælge hotel er, at du skal være opmærksom på beliggenheden. Hvis du er til de store lys og et larmende centrum, kan du med fordel vælge et hotel midt i byen. Her er prisen ofte lidt højere, men du kan spare penge på transport. Vil du hellere ud af byen og væk fra stressende omgivelser, kan du med fordel vælge et hotel udenfor byen, hvor du kan få et afslappende ophold, og du kan nyde omgivelserne.  

Teens oprindelseslande

april 2022


En rejse gennem teens oprindelseslande Te er en fantastisk drik, som i dag drikkes over hele verden. Samtidig har te en masse positive virkninger. Det virker blandt andet afslappende, og det kan give en fantastisk oplevelse af at nyde og være tilstede i nuet. Men hvilke forskellige former for te, findes der egentlig? Og hvor kommer teen fra? Læs med i dette blogindlæg og hør mere om både den kinesiske, japanske og den indiske te-kultur.   Kina som teens oprindelsesland Kina har en lang tradition for te, og faktisk menes Kina at være oprindelseslandet for teen. I Kina er te ikke bare en drik, men en helt tradition i sig selv, som der værnes om, og som kineserne er meget stolte af. Af denne grund findes der også flere fantastiske kinesiske teer. Blandt andet Oolong te. Oolong te stammer oprindeligt fra Kina, men i dag er der også andre lande som f.eks. Japan, der producerer denne slags te.   Oolong te er en semioxideret te, hvilket betyder, at det er en te, som udsættes for kort- eller længerevarende iltning, så bladene kortvarigt påbegynder oxideringsprocessen. Det, at teen er semi-oxideret, gør, at den befinder sig et sted mellem den grønne milde te og den kraftigere sorte te. Samtidig har den et højt indhold af antioxidanter, vitaminer og mineraler, hvorfor det at drikke oolong te kan have flere sundhedsmæssige fordele.   Den fantastiske japanske te-kultur I Japan har te ligesom i Kina været drukket i mere end tusind år. Historien fortæller, at mange japanere rejse til Kina, hvor de blev inspireret af både kunst og kultur, men også af teen, og dette resulterede i, at japanerne bragte teen med sig hjem. I lang tid var teen i Japan dog forbeholdt overklassen, munkene og andre betydningsfulde mennesker. Her blev den benyttet i forbindelse med meditation. I dag har japansk te stadig en meget stor betydning for det japanske folk, men drikkes i højere grad af alle. Går din næste rejse til Japan, vil du derfor med sikkerhed støde på en masse fantastisk og autentisk te.   Krydret indisk te Ligesom med den indiske mad, så er indisk te ofte også mere krydret end fx den kinesiske og japanske. I Indien er der stor tradition for Chai-teen, som er en aroma te med en sødere og mere kraftfuld smag end mange andre teer. Går turen til Indien, bør du derfor gøre dig selv den tjeneste af smage den fantastiske chai te. Krydderierne, som bruges i chai te varierer fra region til region, men fælles for dem alle er, at de består af en kraftig sort te, fed mælk samt forskellige krydderier og et sødemiddel.

Dårligt hotel

april 2022


Det kan du gøre, hvis hotellet ikke er i orden Det værste der kan ske på ferien, er at ankomme til destinationen, helt klar til en god ferie, kun for at opdage, at hotellet ikke er i orden. Hvis du gerne vil gøre noget ved situationen, skal du starte med at finde ud af, hvem aftalen er indgået med. Har du lavet aftalen gennem en bookingside, med hotellet selv eller gennem et rejseselskab. Det er nemlig altid dem, du har lavet aftalen med, som du skal henvende dig til.   Sådan klager du Hvis du gerne vil klage over hotellet eller feriecentret, skal du starte med at lade dem prøve og udbedre skaden, for at skabe mindst muligt postyr. Hvis det ikke hjælper, og skaden stadig er for stor, skal du her klage skriftligt til hotellet. Gem din skriftlige dokumentation på, at du har klaget, da denne er vigtig, hvis du senere ønsker at indgå i en klagesag. Her er det nemlig et krav, at du først har klaget skriftligt til hotellet eller bookingsiden eller rejseselskabet, og at de har haft mulighed for at udbedre din klage. Hvis der ikke kan findes en løsning eller du ønsker økonomisk kompensation, kan du gå videre med din klage, til et ankenævn, der tager sig af sager alt efter, hvem klagen henvender sig til.   Hvilke problemer kan man støde på?  Der kan opstå mange forskellige problemer på ens hotel, det kan eksempelvis være rotteproblemer, dårlig rengøring, problemer med fugt eller, baseret på hotellets standarder, dårlig service. Uanset, hvad du gerne vil klage over, er der stadig en mulighed for at klagen afvises af klagenævnet. Her kan det dog stadig være effektivt at lave en online anmeldelse, da det er offentligt for alle fremtidige kunder, og kan ende med at koste dyrt for hotellerne, hvis det kommer ud, at de har rotteproblemer. En online klage kan også resultere i penge tilbage for dit ophold, hvis klagen er slem nok.

Tag til Dubai

marts 2022


Det skal du opleve i Dubai Hvis du er en af de heldige, der skal besøge Dubai, så finder du her en liste over ting, du skal opleve, mens du er afsted. Dubai er nemlig i løbet af få år blevet et populært og efterspurgt rejsemål, hvor både familier, par og venner tager til for at opleve noget ud over det sædvanlige. Og det er med god grund, at Dubai er blevet så populært. Byen er nemlig hovedstad for fantastiske, moderne byggerier og byder på en verden af oplevelser og kulturindtryk, som du ikke finder andre steder.   Her er top-10 over ting, du skal se i Dubai Nytårsfyrværkeri: Er du i Dubai over nytår, kan du opleve Dubais spektakulære nytårsfyrværkeri! Burj Khalifa: Bygningen er den højeste bygning i Dubai, og er byens vartegn Dubai Mall: Et shoppingcenter fyldt med luksus og endda et kæmpe indendørs akvarie og en skøjtebane Jumeirah moske: Den eneste (og måske smukkeste) moske i Dubai, som alle må besøge. Dubai Museum: Besøg Dubais ældste bygning fra 1799, som huser et museum over byens historie Ørkensafari: Hvis du vil opleve naturen, kan du tage på ørkensafari og ride på kamel Oplev byen fra højderne: Book en helikoptertur og se byen fra oven Se byen fra vandsiden: Book en havnetur med speedbåd Kom nemt gennem byen: Bestil plads på en hop-on-hop-off bus og udforsk byen til fods Stå på ski i ørkenen: Oplev Dubais skisportcenter   Få en oplevelse du sent glemmer Hvis du godt kan lide at rejse, og gerne vil opleve andre landes traditioner, så tag til Dubai over nytår. Så kan du opleve det spektakulære nytårsfyrværkeri, som hvert år er et kæmpe show i Dubai. Vær dog opmærksom på når du er afsted, at Dubai har lukket og begrænsede åbningstider om fredagen, da det er en fridag i landet.  

Reparere din iPhone

marts 2022


Mistet iPhone i udlandet – Hvad gør man?  Det kan være en umulig situation – Du står i udlandet med alle rejsedokumenter og vigtige oplysninger på din telefon og så taber du den i havet eller den forsvinder efter en lidt for sjov bytur. Herfra kan gode råd være dyre. Det kan også være, du er så heldig, at din telefon ikke er væk, men bare gået i stykker efter en drink er væltet udover den, eller din ven har danset på skærmen. Det er en mindre krise, men stadig en besværlig situation at stå i. En ferie i udlandet skal helst skabe ro, men en ødelagt eller mistet telefon kan gøre det helt modsatte.   Hvad gør du med en ødelagt telefon? Hvis din skærm går i stykker, mens du er i udlandet, kan du være heldig at finde en reparatør i nærheden. I de fleste lande kan man få en autoriseret iPhone reparation, men vær på vagt – Det er ikke alle iPhone reparatører, der er lige gode, og det er ikke sikkert at forsikringen dækker, hvis du har skiftet originaldele ud. Hvis din iPhone bliver våd, skal du handle hurtigt. Sluk din iPhone med det samme og tør den af for vand på ydersiden. Læg herefter mobilen i en pose med ris, det suger fugt rigtig godt. Lad den ligge uden at røre den i mindst 48 timer, og prøv så at tænde den.    Hvad gør du, hvis du mister din telefon? Uanset om din iPhone er stjålet eller gået tabt under en bytur, så skal du hurtigst muligt spærre telefonen, så den ikke kan misbruges. Det gør du ved at ringe til dit teleselskab, og spærre dit simkort. Er din telefon dækket af forsikringen, kan de kræve en politianmeldelse, hvis din iPhone er stjålet eller væk.  

Rejs til Hollywood

januar 2022


Stjernestøv i Californien – Rejs til Hollywood og oplev alt det, du så på film Californien er USA's mest folkerige – og i øvrigt mest stjernepakkede – delstat. Her bor knap 40 millioner mennesker, og staten er hjem for nogle af verdens største industrier som fx film- og IT-industrien. Den populære, californiske bydel, Hollywood, har været settet for mange store filmoptagelser, og man kan derfor som rejsende hurtigt blive ramt af deja-vu-oplevelser: I Pasadena vil du bl.a. kunne finde Doc Browns hus fra Back to the Future, og på den populære gade, Rodeo Drive, finder du Beverly Wilshire Hotel, der var settet for Pretty Woman. Den californiske underholdningsbranche har gjort Hollywood til en af de mest attraktive rejsedestinationer, og du vil i det følgende blive klogere på, hvilke seværdigheder du absolut ikke må gå glip af.   Hollywood – stjernernes hjemsted Hollywood er på flere måder stjernernes hjemsted i Los Angeles. Hollywood er hele verdens showbiz-mekka og blandt dens 1 million indbyggere, finder du nogen af tidens største stjerner inden for film, musik og TV. Det er samtidig svært at sige Hollywood uden at tænke på det gigantiske og højtflyvende varemærke: Hollywood-skiltet. Hvert bogstav tårner 15 meter op i luften og er 8-10 meter brede. De er placeret i de californiske bjerge i et fredet område, og hvis man som rejsende derfor er interesseret i at komme helt tæt på skiltet, er den bedste mulighed at tage en guidet ridetur i Griffith Park. Varemærket er blevet en del af bydelens identitet, og man betragter det i dag som et symbol på filmbyen og de stjernedrømme, som tilrejsende kommer med.     Andre seværdigheder i Californien til dig, der elsker underholdningsbranchen En af de mest populære seværdigheder i den californiske bydel er det velkendte æresfortov og historie landmærke, Hollywood Walk of Fame, hvor tæt på 3000 stjerner er blevet foreviget. Det rygtes, at det vil tage rejsende omkring fire timer at gå hele ruten, men vejen er prydet af flere fantastiske attraktioner, som man kan gøre holdt ved. Derudover er førnævnte Rodeo Drive et epicenter for alle dem, der ikke vil gå på kompromis med hverken luksus, mode eller underholdning. I Californien vil du også kunne opleve det magiske Cirkus Vargas, der er kendt for dets autentiske cirkusoplevelse, der tiltrækker både store og små. De er et af verdens største cirkusser, og så er de samtidig nogle af de få, der stadig bruger de originale og ikoniske cirkustelte, som vi alle kender. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for den californiske underholdningsbranche, og du vil som rejsende i Californien have unikke muligheder, der ikke er tilgængelig nogen andre steder i verden.

Oplev verdens kulturarv i Lissabon

november 2021


Lissabon er Portugals hovedstad, og det er uden tvivl en af de europæiske storbyer, der skal på din bucket list. Det er en smuk perle med mange års historie bag sig. Med de gamle sporvogne, der snor sig gennem gaderne, bliver du ført ind i en tidslomme, du ikke vil ud af igen. Men hvad skal du så se på din rejse til Lissabon? Læs med her og få nogle tips til, hvad du bare må se under dit besøg i storbyen.   Du skal besøge Alfama-kvarteret Alfama-kvateret er den ældste og mest autentiske bydel i Lissabon. Ønsker du at opleve det ægte Lissabon og den helt rigtige portugisiske stemning, skal du aflægge kvarteret et besøg. Du vil opleve farvestrålende og dragende bygningsværker, som med garanti vil vælte dig bagover. En ting, Alfama-kvarteret er særligt kendt for, er deres Fado-tradition. Fado er Lissabons musik, og det er en trist genre, der udtrykker både længsel og sorg. Men selvom det er trist, er det smukt og værd at opleve. Kunne du tænke dig at høre det, kan du nemt finde et af de såkaldte fado-huse, hvor du kan nyde et godt måltid mad til tonerne af deres musik.   Du skal se Belémtårnet Hvad end du er til kultur eller ej, skal du aflægge Belémtårnet et besøg. Siden 1983 har tårnet været på UNESCOs verdensarvsliste. Tårnet blev bygget som fæstningstårn, og var del i byens forsvar. Senere hen blev tårnet brugt som statsfængsel. Det imponerende bygningsværk ved Tejo-floden tager dig helt tilbage til den tid, hvor det havde dets virke, og du får et godt indblik i, hvordan tårnet blev brugt til at forsvar byen.   Du skal se Jerónimos-klosteret Jerónimos-klosteret består både af et kloster og en kirke. Klosteret blev allerede opført i 1502, og det blev blandt andet brugt til at velsigne en stor del af de portugisiske opdagelsesrejsende, der drog på togt. Vasco de Gama blev blandt andet både velsignet og begravet i Jerónimos-klosteret, og i dag står hans sarkofag i kirken. Det mærkes tydeligt, når man står foran de flot udsmykkede bygninger, at de emmer af historie. Ligesom Belémtårnet kom Jerónimos-klosteret også på UNESCOs verdensarvsliste i 1983.   Du skal tage på shopping i Lissabon En sidste anbefalelsesværdig ting, du skal tage dig til i Lissabon, er shopping. Shopping er et godt afbræk fra alle de kulturelle ting, du oplever, og du vil komme til at opleve byen på en helt anden måde, hvis du tager på shopping. Ønsker du at shoppe lokalt og finde de små butikker med finurlige ting, skal du begive dig rundt på gaderne i bydelen Chiado. Vil du tvært imod hellere shoppe de større internationale mærker, er der også rig mulighed for det. Flere steder i byen ligger der store indkøbscentre med alle de kendte mærker. Er du på jagt efter et godt tilbud, kan du tage til byen Alcochete tæt ved Lissabon, hvor du finder et stort outlet med mærkevarer til lave priser.  

Besøg Portos smukke gader

november 2021


Porto er den andenstørste by i Portugal, og i daglig omtale vil man ofte høre den omtalt som hovedstaden i nord. Mange kender nok byen for dens portvin, men Porto er meget mere end det. Det er en smuk by med et væld af forskellige attraktioner og seværdigheder. Men hvad har byen egentlig helt konkret at byde på? Læs med her og bliv klogere på, hvad du kan se og opleve i den nordportugisiske by.   Du kan se Cérigos Tårnet Faktisk kan du nok ikke komme udenom at se Cérigos tårnet. Det tårner sig nemlig op over byens andre bygninger, og det kan derfor ses på lang afstand. Men du skal ikke snyde dig selv for at aflægge tårnet, som faktisk er en kirke, et besøg. Kirken er detaljeret udsmykket, og du vil kunne stå i evigheder og få øje på alle de finurlige dekorationer, der udgør kirkens udsmykning. Kunne du tænke dig at komme ind og se kirken indefra, er dette også en mulighed. De fleste dage er den åben både dag og aften, og også indvendigt er den smukt dekoreret.    Du kan komme ind og se Palacio da Bolsa Palacio da Bolsa ligger i det historiske centrum af Porto. Modsat Cérigos tårnet bliver du ikke som sådan draget, når du ser bygningen udefra, men når du kommer ind, vil den med garanti feje benene væk under dig. Til trods for den relativt høje pris i entre, er det ikke her, du må spare. Du vil opleve fascinerende vægmalerier, arkitektur og udsmykninger. Bygningen blev opført som børs men i dag står den blot som turistattraktion. Til særlige begivenheder bliver bygningen sommetider brugt, og et helt særligt rum i bygningen bliver brugt til koncerter. Er der en koncert, mens du er i Porto, er det en helt særlig oplevelse at komme ind og høre den.   Spis god mad og drik portvin Ligesom resten af Portugal, byder Porto på lækker mad lavet på friske råvarer. Ifølge Portos indbyggere, mener de sågar, at Porto har den bedste mad i Portugal. Giv dig god tid til at udvælge de restauranter, du har lyst til at besøge og giv dig i kast med de lokale retter. Især deres nationalret, torsk, skal du prøve, hvis du er glad for fisk. Generelt har Porto rigtig meget lækker frisk fisk. Udover maden kan du ikke rejse til Porto uden at smage deres verdenskendte portvin. Portvin er en af verdens ældste drikke, og den stammer, som navnet indbyder, fra Porto. Hvis du virkelig vil prøve god og original portvin, skal du tage til nabobyen Vila Nova de Gaia på den anden side af floden, hvor de mange steder har specialiseret sig i portvin.    Der er selvfølgelig en hel masse andre ting, du kan se og gøre i Porto, og dette er kun et lille udsnit af de ting, du kan tage dig til, og som du ikke skal snyde dig selv for at opleve i den portugisiske perle. Giv dig god tid til at tjekke seværdighederne ud, så du har et billede af, hvad du gerne vil se under dit besøg.

Rejs til Budapest og få minder for livet

november 2021


Det skal du opleve på din rejse til Budapest Budapest er en by fuld af historie og smukke seværdigheder. Det er et sted, der med tiden er blevet mere og mere populært som turistmål, og stadigt flere får øjnene op for byen. For os danskere er det et nemt rejsemål. Det er nemt at komme dertil, og der er ofte billige fly at finde – og så emmer byen af afslapning og madoplevelser ud over det sædvanlige. Men hvad kan man så egentlig opleve i Budapest? Læs med her og få en række gode råd til, hvad du skal opleve på din rejse til Budapest.   Du skal sejle på Donau Et must for din rejse må være en sejltur på Donau, som deler Budapest i 2 med Buda på den ene side og Pest på den anden side. Går du ned langs floden, kan du nemt finde en sejltur til overkommelige priser. Fra vandet får du mulighed for at se byen på en helt anden måde, og du får en enestående mulighed for at opleve den smukke natur langs flodbredden på begge sider. Mange vælger at tage sejladsen i dagslys, hvor de kan se de smukke bygninger og arkitekturen, men det kan også anbefales at tage en tur om aftenen og se de smukke lys fra byen. Selvom bygningernes detaljer og arkitektur ikke vil kunne ses i lige så høj grad, kan vi garantere dig, at du sent vil glemme en aftensejlads på Donau. Det er en ganske særlig oplevelse.    Du skal se den fantastiske udsigt ved Fiskerbastionen og Mathiaskirken Mathiaskirken er et oplagt sted at besøge. Både på grund af den smukke kirke og det fascinerende bygningsværk, men også på grund af udsigten fra kirken. Kirken ligger på slotsbjerget, og tager du derop, har du et smukt udsyn over hele Budapest. Besøger du Mathiaskirken, skal du også aflægge Fiskerbastionen, som ligger lige ved siden af, et besøg. Denne bygning har, med sine 7 enestående tårne, en lang historie bag sig, og ligesom Mathiaskirken, vil Fiskerbastionen med garanti også vælte dig bagover. Derudover finder du den smukkeste udsiger over Parlamentsbygningen fra Fiskerbastionen.    Du skal opleve statsoperaen Selvom du måske ikke tænker, at du er til opera, kan det klart anbefales at tage ind og se Budapest statsopera. Det er en af de mest dragende bygninger i Budapest med eventyrlige udsmykninger, trapper og malerier. Kunne du tænke dig at høre en opera, skulle de efter sigende have en fantastisk lyd – faktisk skulle de være blandt de bedste i Europa.   Som du kan læse, er der massere at tage sig til i Budapest, og selvom du selvfølgelig skal opleve en masse, er det også vigtigt, at du tager dig tid til bare at gå rundt og suge ind og nyde alle byens mange indtryk. Budapest er en by, hvor du på mange måder ikke behøver at opsøge seværdighederne - de kommer til dig.

Tag børnene med til London

november 2021


Giv dine børn en uforglemmelig oplevelse med børneteater i London Har du børn, kan det være svært at finde på gode rejsedestinationer, som er spændende for både vokse og børn. Måske er du blevet træt af at tage ungerne med i Lalandia for fjerde år i træk? Og måske trænger du til at stimulere dine børn med andet og mere end bare badeland og burger og pomfritter?   Et godt alternativ til en ferie for både voksne og børn kunne være London, hvor I blandt andet kan se børneteater. Her får du en storby, der har det hele. Både noget for børn og voksne, så I sammen kan få en fantastisk rejse. Læs med i dette blogindlæg og høre mere om London som feriedestination for hele familien.   Børn og kunst og kultur Bare fordi der skal børn med på en rejse, betyder det ikke, at mulighederne nødvendigvis er begrænsede. Rigtig mange børn kan faktisk godt lide kunst og kultur, når det serveres på en børnevenlig måde. Derfor er det oplagt ikke altid at vælge Lalandia, men i stedet at sørge for, at dine børn eksponeres for noget af alt den kunst og kultur, der findes verden over. Det kan fx være børneteater. Det er sundt allerede i en tidlig alder, og der er et væld af muligheder for at gøre det.   En oplagt destination når det kommer til børneteater og generel kunst og kultur for børn er London. London er på mange måder en kulturhovedstad, og her findes kultur i massevis - også for børn.   Spændende aktiviteter for hele familien i London Ligesom København, er London også spækket med teater for børn. Derudover finder du også koncerter for børn, kunstudstillinger og et stort udvalg af seværdigheder, hvor du sagtens kan have børnene med. Derudover behøver det heller ikke at koste kassen, selvom mange forbinder London med en dyr feriedestination. Faktisk findes der spændende oplevelser, som er ganske gratis. Eksempelvis kan du tage hele familien med på Natural History Museum, hvor der er gratis indgang, men som byder på en masse spændende oplevelser.   Derudover kan du også besøge London i Kids Week i August, hvor der er halv pris på billetter til børneteater i hele byen. Det er en fantastisk mulighed for at give dine børn en uforglemmelig oplevelse til en samtidig overkommelig pris.

Tag til Portvinens by

oktober 2021


Hvad har Porto at byde på? Porto er den andenstørste by i Portugal, og i daglig omtale vil man ofte høre den omtalt som hovedstaden i nord. Mange kender nok byen for dens portvin, men Porto er meget mere end det. Det er en smuk by med et væld af forskellige attraktioner og seværdigheder. Men hvad har byen egentlig helt konkret at byde på? Læs med her og bliv klogere på, hvad du kan se og opleve i den nordportugisiske by.   Du kan se Cérigos Tårnet Faktisk kan du nok ikke komme udenom at se Cérigos tårnet. Det tårner sig nemlig op over byens andre bygninger, og det kan derfor ses på lang afstand. Men du skal ikke snyde dig selv for at aflægge tårnet, som faktisk er en kirke, et besøg. Kirken er detaljeret udsmykket, og du vil kunne stå i evigheder og få øje på alle de finurlige dekorationer, der udgør kirkens udsmykning. Kunne du tænke dig at komme ind og se kirken indefra, er dette også en mulighed. De fleste dage er den åben både dag og aften, og også indvendigt er den smukt dekoreret.    Du kan komme ind og se Palacio da Bolsa Palacio da Bolsa ligger i det historiske centrum af Porto. Modsat Cérigos tårnet bliver du ikke som sådan draget, når du ser bygningen udefra, men når du kommer ind, vil den med garanti feje benene væk under dig. Til trods for den relativt høje pris i entre, er det ikke her, du må spare. Du vil opleve fascinerende vægmalerier, arkitektur og udsmykninger. Bygningen blev opført som børs men i dag står den blot som turistattraktion. Til særlige begivenheder bliver bygningen sommetider brugt, og et helt særligt rum i bygningen bliver brugt til koncerter. Er der en koncert, mens du er i Porto, er det en helt særlig oplevelse at komme ind og høre den.   Spis god mad og drik portvin Ligesom resten af Portugal, byder Porto på lækker mad lavet på friske råvarer. Ifølge Portos indbyggere, mener de sågar, at Porto har den bedste mad i Portugal. Giv dig god tid til at udvælge de restauranter, du har lyst til at besøge og giv dig i kast med de lokale retter. Især deres nationalret, torsk, skal du prøve, hvis du er glad for fisk. Generelt har Porto rigtig meget lækker frisk fisk. Udover maden kan du ikke rejse til Porto uden at smage deres verdenskendte portvin. Portvin er en af verdens ældste drikke, og den stammer, som navnet indbyder, fra Porto. Hvis du virkelig vil prøve god og original portvin, skal du tage til nabobyen Vila Nova de Gaia på den anden side af floden, hvor de mange steder har specialiseret sig i portvin.    Der er selvfølgelig en hel masse andre ting, du kan se og gøre i Porto, og dette er kun et lille udsnit af de ting, du kan tage dig til, og som du ikke skal snyde dig selv for at opleve i den portugisiske perle. Giv dig god tid til at tjekke seværdighederne ud, så du har et billede af, hvad du gerne vil se under dit besøg.  

Værd at vide om Budapest

oktober 2021


Det skal du vide om Budapest Budapest er en by fuldt med historie og spændende seværdigheder. Det er en by, hvor du med garanti ikke vil komme til at kede dig, men det er også en by, der emmer så meget af historie og traditioner, at det kan være en god idé at tjekke op på viden om Budapest, før du tager afsted, så du får det meste ud af din tur. Vi kommer her med en række ting, der kan være gode at vide, når du skal planlægge din ferie i Budapest.   Valuta og priser Den ungarske valuta er forinter, og 1 dansk krone svarer til 40 forinter. Derfor kan du hurtigt komme til at føle, at du går rundt med mange penge på lommen, og at det er nogle høje beløb, du skal betale. Dog skal du ikke lade dig skræmme af de høje beløb, for priserne i Budapest ligger langt under de danske priser – og det er faktisk et af de billigste steder i Europa. Du kan få en cappuccino til omkring 10 kroner og en øl eller et glas vin koster ligeledes også omkring 10 kroner. Priserne afhænger selvfølgelig af, hvor i Budapest, du befinder dig. Jo mere turistet stedet er, jo dyrere vil det typisk være.    Michelin restauranter For mange turister er de mange Michelin restauranter i Budapest en af de store oplevelser under besøget. Budapest er hjemsted for Michelin – og så er prisen tilmed mere end halveret i forhold til de danske Michelin restauranter. Men fordi der findes så mange forskellige, kan det også være en god idé at tjekke dem ud hjemmefra, så du har god tid til at finde ud af, hvad du gerne vil prøve, og hvad du ikke har lyst til. Derudover er Michelin Restauranterne et tilløbsstykke - så sørg for at bestille bord i god tid, så du er sikker på at have et bord.   Forskellen på Buda og Pest Oprindeligt var Budapest delt i 2 – Buda og Pest som ligger på hver sin side af floden. I dag går de under den samlede betegnelse Budapest, og de ses i dag som en samlet enhed. Bydelene er forbundet med flere broer, så der er nem adgang til begge sider af Donau. Mange vælger at bo i Pest, hvor de fleste butikker og det meste byliv befinder sig, men man må ikke snyde sig selv for et besøg i Buda, hvor man blandt andet finder Mathiaskirken og Fiskerbastionen. Derudover byder Buda på en skøn natur, og et besøg i bydelen er et oplagt afbræk fra det pulserende byliv.    Med dette kan du forhåbentlig danne dig et forholdsbillede af, hvad Budapest er, og hvad du skal forvente dig af byen. Der findes et væld af forskellige ting, du kan se og opleve på din rejse, og hvad du vælger at prioritere, er helt op til dig.

Se Barcelona fra en el-scooter

august 2021


Har du svært ved at finde feriesteder? Som udviklingshæmmet eller som gangbesværet kan det ofte være utroligt svært at finde gode steder at tage på ferie, der det giver nogle ekstra ting at tage højde for ved rejsedestinationen. Hvad end du er kørestolsbruger eller har en el scooter som din trofaste følgesvend, er du højest sandsynligt tvunget til at overveje, hvor nemt det er at komme rundt, inden du kan booke en ferie.   Der er mange steder, hvor man ikke kan have sin el-scooter med, hvilket praktisk talt gør det umuligt at rejse rundt i rigtig mange destinationer verden over. Netop denne problematik er hvad, der afholder mange el-scooterbrugere fra at tage på ferie – forståeligt nok – men også utroligt ærgerligt, at det skal fratage mange det skønne ved at komme lidt væk på ferie.   Moderne storby med minder om fortiden Den spanske hovedstad Barcelona er en fantastisk feriedestination, hvad end man har været der før, eller om det er første gang, man skal besøge den smukke kystby. Byen, der både byder på moderne oplevelser og levn fra romertiden, er ovenikøbet en perfekt rejsedestination, der kan opleves fra en elscooter.   I Barcelona er det enormt nemt at komme omkring på en el-scooter, både rundt i bybilledet, men også deres metrostationer og den offentlige transport er særdeles velegnet til el-scootere. De brede fortove, de rummelige museer og de mange skønne seværdigheder er alle brugervenlige til dig, der elsker din elscooter.   Oplev den storslåede La Sagrada Familia, der har været mere end 200 år undervejs, tag på byvandring og spis dig mæt i lækker spansk tapas, eller kør blot rundt i byen på din elscooter og oplev den exceptionelle arkitektur.   Sådan tager du din el-scooter med til Barcelona For mange kan det virke som en stor udfordring at skulle tage sin el scooter med på ferie, men heldigvis behøver det ikke stoppe din eventyrlyst. Hvis du har en transportabel el-scooter, kan du selv have den med hjemmefra, få den ombord på flyet og være selvkørende, så snart du lander i lufthavnen. Hvis ikke har du naturligvis også andre muligheder, og du kan selvfølgelig leje en el-scooter flere steder i Barcelona også. Lej en el-scooter til ferien, slip for bekymringerne og vær selvkørende hele vejen.

Graffiti maling i Bogotá

august 2021


Oplev sydamerikanske Colombia Drømmer du, som så mange andre, om en rejse til det sydamerikanske Colombia? Rygterne og historierne om Colombia drejer sig om alt fra Pablo Escobars frygtløse narkokartel og høje kriminalitetsrater til den smagfulde mad og den fantastisk smukke og frodige natur. Selvom det særligt har været de kriminelle rygter, Colombia har været kendt for, er landet nu langt om længe blevet meget mere sikkert, og der er efterhånden også flere og flere turister, der vælger at rejse hertil. Det er der naturligvis en række årsager til, og netop naturen og maden er to ting, der er værd at opleve.   Drømmer du om en rejse til Colombia, eller er du allerede i gang med planlægningen, kan du med fordel læse med her og blive klogere på, hvilke ting du absolut ikke må undvære. Først og fremmest vil vi gerne fremhæve den skønne hovedstad, Bogotá, hvor maling bare er én af de ting, der er rigeligt af. I Bogotá finder du nemlig maling i alle gader og stræder.   Den farverige hovedstad i bjergene: Bogotá Bogotá ligger som den tredjehøjeste hovedstad i verden i 2640 meters højde over havoverfladen, kun overgået af La Paz i Bolivia og Quito i Ecuador. Bogotá er største by i Colombia, både når det gælder areal og befolkningstal, der knap runder de 10 millioner. Bogotá tilbyder et perfekt tempereret klima, i hvilket man sagtens kan tage på opdagelse i den farverige storby. Én af de ting, Bogotá nemlig særligt er kendt for, er den omfattende grafitti-maling, der er på ethvert gadehjørne. Førhen ansås Bogotá ikke som et sted egnet for turister, men med de senere års intense oprydning i kriminaliteten, er den smukke og grønne by blevet et hit blandt mange turister.   Oplev fantastisk street-art Som nævnt tidligere er Bogotá særligt kendt for sin store street-art-scene og al den smukke grafitti-maling, der er at se overalt i byen. Grunden til, at der er så meget, er, at gafitti-maling faktisk blev gjort lovligt i Colombia i 2011, modsat mange andre steder, hvor det stadig er en forbrydelse at lave grafitti-maling.   Du kan naturligvis booke alverdens rundvisninger og tours rundt omkring i byen, så du kan se de største og mest populære værker helt tæt på, eller du kan lade dig selv fare vild og opleve de flotte værker med byens grafitti-maling.

Tag til smukke byer i hele verden

juni 2021


De dyreste rejsemål i verden Det kan være dyrt at rejse ud og opleve verden, og især hvis du ønsker at opleve nogle af de største byer og hovedstæder, kan det blive en dyr fornøjelse. Men hvad er det egentlig, der gør en by dyr at bo i og rejse til? Det spørgsmål er der forskellige svar på, og dem kan du få et overblik over i denne artikel. En by bliver blandt andet dyrere, hvis rejseefterspørgslen dertil er høj. Derudover har det en betydning, hvor den ligger placeret i forhold til sine omgiveler, og selvfølgelig hvilket land byen ligger i. De dyreste byer i verden bliver ofte opgjort efter boligpriserne, som eksempelvis på Vedbæk Strandvej, men også efter priserne på de øvrige varer som eksempelvis fødevarer. På den måde ser man generelt på, hvor meget det koster at være bosat i byen, når man vurderer, hvilke storbyer der er dyrest.     Disse europæiske storbyer er dyre at rejse til Hvert år offentliggøres en liste over de ti byer i verden, der er dyrest at bo i. På listen for i år ligger både byer som Paris i Frankrig, Hong Kong, Zürich i Schweiz og Singapore. Disse udgør altså nogle af de steder, hvor både boligpriser og priser på varer og ydelser er højere end i nogle andre byer. Med den information kan det blive lettere at vurdere, hvorvidt du har lyst til at rejse dertil eller ej – uanset om du ønsker at bo i byen eller blot være på besøg som turist. Ønsker du eksempelvis at opleve områder med dyre boliger eller spise på smukke gourmetrestauranter, så kan det være en god oplevelse for dig at tage til en af de ti byer, der er vurderet som de dyreste i verden.   Danmark som et dyrt rejsemål Udover de ovennævnte byer på listen over de dyreste byer i verden, så er København også blevet en del af listen. Her finder turister eller tilflyttere både indre København med steder som Kongens Nytorv og Nyhavn. Men også områder længere mod Nordsjælland som Vedbæk Strandvej, Gentofte og Hellerup udgør forskellige steder, der bidrager til at gøre København til en af Europas dyreste rejsedestinationer. Nogle af Europas absolut dyreste villaer ligger på Vedbæk Strandvej. Årsagen til dette er, at der er skøn natur omkring vejen og det nærliggende område. Herunder hører også den prangende havudsigt, som stort set alle villaer på Vedbæk Strandvej prydes med.

Flytning til udlandet

november 2020


Ønsker du at flytte til udlandet? Husk disse 5 ting   Går du med en lille drøm om at flytte til udlandet? En international flytning er en stor beslutning, og der er en lang række af ting, som du skal vide, inden du flytter. I denne artikel får du fem ting, som du skal være opmærksom på, når man skal flytte til udlandet:   Undersøg reglerne for visa   Når du har besluttet dig for, hvor du gerne vil flytte til, skal du have styr på reglerne for visa. Reglerne er meget forskellige og afhænger af dit formål med at flytte til udlandet.   Kend sproget, så du kan begå dig   Det er altid en kæmpe fordel at kunne begå sig på sproget, så du kan handle ind, spørge om vej og lære andre mennesker at kende. Invester i et sprogkursus eller download en app, der kan hjælpe dig med at bryde de største sprogbarrierer.   Hav styr på din økonomi   Det er ikke helt billigt at flytte til udlandet, og derfor bør du lægge et budget og kende dine indtægter og udgifter så godt som overhovedet muligt, inden du rejser. Hvilke poster der indgår i dit budget, er op til dig. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på landets økonomi og generelle leveomkostninger.   Overvej, hvor du vil bo   Vil du beholde din bolig i Danmark, vil du fremleje den eller måske sælge? Tænk over, hvor længe du er væk, og hvad der bedst kan betale sig.   Sundhedsforsikring   Hvad gør du, hvis du bliver syg? Undersøg mulighederne for at få en sundhedsforsikring, og hvad den kan gøre for dig i udlandet. Overvej også gerne, hvad sygevæsenet herhjemme kan gøre for dig – det er ikke alle lande, der har de samme standarder som det danske sygevæsen.   Den rigtige flyttemand er et vigtigt valg, så vælg f.eks. et flyttefirma i Aarhus, der har styr på internationale flytninger.

Hold polterabend i hovedstaden

november 2020


Hold din polterabend indendørs i København   Hvis en af dine venner skal giftes, drømmer mange drenge om en polterabend på bedste ”Tømmermænd i Vegas”-stil, hvorfor det er store forventninger, du skal indfri, når du skal planlægge en af gommens bedste eller vildeste fester. Problemet ved ikke at bo i Las Vegas, er ikke udelukkende, at der ikke er samme muligheder for gambling, men også, at vejret spiller en rolle i forhold til planlægningen af den festlige dag. I dette indlæg giver vi dig en ide til, hvad I kan foretage jer på jeres polterabend i København, hvis vejret ikke er med jer og i det hele taget eliminere vejret som en faktor i beslutningsprocessen.   Aktiviteter, I kan foretage jer under jeres polterabend   Når I skal afholde jeg polterabend, er der mange indendørs aktiviteter, som man kan foretage sig. Forslag til disse fremgår af det nedenstående: Cafetur Restaurant Escape room   Hvis det regner udendørs, er en cafe- eller restauranttur med drengene en af de mere oplagte muligheder, da I herved ikke skal bekymre jer om vejret. Hvis I er mere til at prøve noget ”vildere”, er det et escape room også et glimrende alternativ, hvor I vil opleve et ualmindeligt adrenalinpump, idet I skal kæmpe mod tiden og bruge jeres kommunikations- og samarbejdsevner for at slippe for den konsekvens, der venter, hvis I ikke løser udfordringerne i tide.   Af et besøg i et escape room vil I opleve, at I bliver rystet sammen, hvilket vil give jer en større samhørighed og bedre fællesskab, hvilket helt sikkert vil blive en stor succes i forbindelse med jeres Polterabend i København.   Planlægning af dagen   Optimalt set er det anbefalelsesværdigt at planlægge dagen således, at den pågældende aktivitet er noget af det første, I foretager jer. Hvis I eksempelvis vælger at tage i escape room, kan I efterfølgende tage på restaurant eller cafe, og der få slukket sulten og tørsten.

Tag på ferie i København

november 2020


Bliv i Danmark og hold ferie i København   I stedet for at rejse langt væk på ferie, har du så overvejet at holde ferie i København? Oplev vores smukke hovedstad og alt, hvad byen har at byde på af hyggelige aktiviteter og skønne overnatningsmuligheder. Uanset om du mest er til kunst og kultur, eller sport og sjove aktiviteter er der i København helt sikkert også noget for dig. På din ferie i København kan du blandt andet udforske: Kunstmuseer - Statens Museum for Kunst, Glyptoteket og Thorvaldsens Museum er alle spændende museer for dig, der interesserer dig for kunst. Tivoli og Experimentarium er begge to steder, hvor du kan slippe dit indre barn løs og give den gas med aktivitet en hel dag. Mad - København har et hav af gode restauranter Gå på opdagelse i strøgets mange butikker og køb ind til den nye garderobe.   Skønne overnatningsmuligheder tæt på byen   Overnat tæt på København i smukke omgivelser på et billigt og hyggeligt hostel med moderne indretning og private værelse. Danhostel Copenhagen Amager har en central beliggenhed, hvorfra du på kort tid kan nå ud til alle de steder, du gerne vil opleve i byen. Her får du billig og hyggelig overnatning midt imellem Amager Fælleds flotte natur og Københavns pulserende storbyliv.   Lidt af det hele   Oplev de forskellige bydele og få et indblik i Københavns forskellige kvarterer, der hver har deres charme, kendetegn, smage og butikker. København har både natur, historie, kultur og romantik at byde på, så ferien kan uden tvivl både være for dig og din kæreste eller for hele familien med eller uden børn. Der er noget for enhver smag, og du kommer aldrig til at kede dig.

Gode råd ved flytning til København

april 2020


Dette indlæg er sponsoreret. Gode råd til dig, der skal flytte til København En flytning er altid en omvæltning, men når du står overfor at skulle flytte til Danmarks hovedstad, København, kommer det helt sikkert til at blive en kæmpe en af slagsen. En helt ny by, der rummer alverdens muligheder. Der er ting nok at tænke på, og en flytning til København kan hurtigt komme til at virke uoverskuelig, men her kan du lade professionelle flyttefolk hjælpe dig. På den måde får du den letteste og mest overskuelige flytteproces, hvor du ikke selv behøver vandre op og ned fra femte sal med flyttekasser.   Husk disse 5 ting, når du skal flytte Når du flytter er der selvfølgelig også en hel masse praktiske ting, du skal huske at tage stilling til og huske på. Alt det praktiske kan nemt glemmes, da der er nok at tænke på i forvejen. Du skal f.eks. huske at: Anmelde din flytning igennem det offentlige Skifte læge, hvis du flytter til en ny kommune Tjekke dine forsikringer, f.eks. kan indboforsikring ændrer sig, når du flytter Aflæse forbrug i dit gamle hus eller lejlighed Få styr på flyttebil og eventuelt et hold af flyttemænd, som kan hjælpe dig med flytningen   Pak dine ejendele forsigtigt, så undgår du at beskadige dem under flytning Det er en rigtig god ide at planlægge flytningen i god tid, for der er også mange praktiske ting i forbindelse med selve nedpakningen, transporten og udpakningen af alle dine ting. Det er vigtigt, at du har nok flyttekasser, og at du har anskaffet materialer, det kan f.eks. være bobleplast eller flyttetæpper, som du kan bruge til at pakke dine skrøbelige ejendele forsigtigt ned med.  Igen kan du overveje om ikke et professionelt flyttefirma skal hjælpe med hele eller bare med de tunge dele af flytningen. Det er anbefalelsesværdigt, hvis du synes flytningen virker uoverskuelig, da du på den måde undgår at miste overblikket og får en behagelig oplevelse, hvor du ovenikøbet kan spare en masse tid.  

overnatning på Motel

november 2019


Tag overnatningen på motel og spar penge Er du ofte på farten, og bruger du mange penge på overnatning, så ved du, at det hurtigt kan løbe op og blive en dyr fornøjelse. De fleste hoteller koster 4-500 kroner for en overnatning, og har du ret mange af dem om måneden, kan det nemt blive et indhug i din økonomi. Men hvorfor ikke vælge et motel i stedet? Fordommene om moteller er mange, men hvorfor er det egentlig så slemt at bo på motel? Vi forsøger her at komme fordommene om moteller til livs: For det kan faktisk være en fin løsning, som kan spare dig for mange penge!   Hvad er et motel? Først kan det være fint at få styr på, hvad et motel overhovedet er. Ordet motel er sammensat at ordene ‘motor’ og ‘hotel’, og det tilskriver sig derfor bilister eller folk, der er på farten. Moteller ses, som navnet også indbyder, ofte langs motorveje, hvor bilister kan overnatte, inden de skal køre videre. Et motel er et billigere alternativ til et hotel, og der tilbydes heller ikke lige så mange faciliteter, som hoteller gør. De er ofte bygget og indrettet minimalistisk og uden unødigt interiør. Den minimalistiske stil er også med til at holde prisen nede. På moteller tilbydes der heller ikke lige så mange services, som der gør på hoteller. Konceptet går kort og godt ud på, at du skal have et nemt og billigt sted at sove, inden du skal videre dagen efter.   Til dig på farten I og med at motellerne altid er et finde langs motorveje og har nem indkørsel fra motorvejen, er det den oplagte mulighed for dig, der er på farten og har brug for en seng at sove i. Ofte er det ikke der, man har brug for den store luksus, og det kan derfor være et af de steder, hvor det vil være fedt at spare penge på overnatning og få en billig og nem løsning. Derudover er det nemt at booke og få sit værelse, og du skal ikke til at bruge tid og besvær på at tjekke ind og ud og få dit værelse. Det foregår nemt og bekvemt.   Alt hvad du har brug for På et motel får du alt, hvad du har brug for. Eget værelse med en redt seng, et toilet og mulighed for et varmt bad. Du kommer derfor ikke til at mangle noget på din overnatning, selvom det ikke er en oplevelse, der er lige så luksuriøs, som et hotelophold vil være. Skal du på tur gennem Jylland, og har du brug for en overnatning, kan du tage den på Motel Hadsten. Skal du på tur i andre dele af Danmark, eller skal du ned igennem Europa, findes der moteller over alt langs motorvejen. Hold øje med skiltene undervejs eller find frem til de mulige moteller gennem en enkelt google-søgning. 

Rejs til prægtige Sarajevo

juli 2019


Næste gang du skal på ferie er det måske på tide, at opleve noget helt nyt. Der findes et væld af storbyer, som er værd at besøge, men ikke alle byder på den samme historie. En tur til Sarajevo vil give dig historie og kultur i skøn forening. Byen bærer tydeligt præg af at have været belejret tilbage i 1990’erne, og det giver et autentisk og æstetisk udtryk i mange af bydelene. Det er en livlig og afvekslende by, hvor der har fundet en del genopbygning sted for at ramme de tidligere stemninger og udtryk. Du kan være sikker på, at en tur til Sarajevo giver dig en helt anden storbyoplevelse end du har været vant til. Det er selvfølgelig hvad man gør det til, men en rejse til Sarajevo kan være både historie- og kulturrig på én og samme tid. Der er mange unikke turistattraktioner og oplevelser, hvor man kan blive klogere på byen, samtidigt med at man får en oplevelse for livet.   En lang liste af spændende seværdigheder Der findes mange forskellige historiske steder i Sarajevo, hvor man kan tage på heldagsture. De fleste vil måske foretrække at få en guide til at fortælle om områderne. Det er uden tvivl den måde, hvor man bliver klogest på historien og kulturen, men hvis man selv gerne vil opleve og bestemme, kan man planlægge sin egen gåtur eller lignende. Sarajevo byder bjergkæder, kirker og historiske monumenter, museer og vartegn, samt spændende shoppingsmuligheder. Det er bare op til at dig at vælge det du hælder mest til.   Museer med unikke historier og barske realiteter Nogle af de mest besøgte museer er ”Museet for mordet på Franz Ferdinand” og ”Håbets Tunnel”. Førstnævnte er kendt ved at ærkehertugen, Franz Ferdinand, netop blev myrdet på det eksakte hjørne af byen, hvor museet sjovt nok også er beliggende i dag. Det specielle ved mordet var primært, at det var med til at føre til Første Verdenskrigs udbrud. Skulle man have lyst til at besøge et andet relevant museum, så kan du passende besøge gerningsmandens, som tilmed ligger i byen. Det andet museum udmærker sig ved at være meget unik. Det er en tunnel som soldater fra den bosniske hær hemmeligt gravede under den 1.425 dags belejring. Ideen var at kunne komme frem og tilbage mellem det belejrede område og et FN-kontrolleret område. Den er 160 meter lang og blev i sin tid brugt til humanitær hjælp, transport af mad og krigsrelaterede ting. I dag er den så en del af et museum, som er værd at besøge.   Smuk natur og bjergtagende oplevelser Der er mange hyggelige, idylliske og smukke naturområder og parker, som du kan opleve i Sarajevo. Der findes blandt andet en park i udkanten af Sarajevo, Vrelo Bosne, som er utrolig indbydende. Her er der plads til alle typer af familier, hvor børnene kan få lov til at udfolde sig. Tag en tur i hestevognen igennem parken og nyd dens mange naturskønne elementer – alt imens du kan høre vandet risle. Det er et fredeligt miljø med mulighed for at købe mad, hvis du ikke selv har en madpakke med. Så tag en dag på ferien, hvor tiden står stille, mens du ligger i træskyggernes ly og læ. Andre steder i Sarajevo finder du spændende bjerge, som du kan opleve og få viden om. Alt efter, hvor dine interessefrænder befinder sig.   En ”value for money” oplevelse Uanset hvad storbyferien munder ud i, kan du bide skeer på, at du får meget for pengene. For det første er der en lang række af hoteller, som ikke koster alverden, selvom de ligger centralt i byen. Hvis du rejser alene og næsten ikke har brug for alverden, findes der yderligere discount overnatningsmuligheder. Dertil kommer at det generelle prisniveau i byen er meget overkommeligt, mens de forskellige seværdigheder heller ikke er specielt økonomisk udfordrende. Mange af de forskellige seværdigheder kan opleves egenhændigt, og det sparer altså dig for de store udgifter. Som i de fleste andre storbyer kan man komme langt med data og en mobiltelefon, hvis man f.eks. vil planlægge en heldagstur eller få noget specifik viden om et givent historisk og/eller kulturelt sted i Sarajevo. Brug din sunde fornuft Inden du rejser afsted, anbefales det, at du tjekker og prissammenligner, så du ikke betaler overpris for hverken rejse eller ophold. Du har selv muligheden for at skræddersy en rejse, der matcher dit behov, mens det tager højde for om budgettet er lavt, middelmådigt eller højt. Læs også, hvad du skal pakke til flyrejsen her.

Oplev populære London

juli 2019


London rummer et væld af muligheder og det kan være svært at overskue, hvordan en weekendtur på bedst mulig vis skal planlægges. Det skal naturligvis ikke begrænse dig, at det kan være en jungle at finde rundt i, hvad du helst skal nå at opleve på 2 dage, men frygt ej mere. Her er guiden der trygt tager dig i hånden og viser dig, hvad smukke og historiske London gemmer på.    Den klassiske sightseeingtur i den ikoniske dobbeltdækkerbus Som en god start på dit London-ophold anbefales det at tage på sightseeingtur, hvor det anbefales at sidde på det øverste dæk, hvorfra de bedste forudsætninger for udsyn findes. Du kunne passende starte indefra hjertet af London, hvor du ville kunne se historiske og bemærkelsesværdige konstruktioner - Tower of London og Tower Bridge. Førstnævnte seværdighed er over 1000 år gammel og byder både på det store ur Big Ben, samtidigt med at det er hjemsted for en velbevaret kronjuveludstilling. I samme område finder du London Eye, som er et gigantisk pariserhjul, hvorfra du kan observere det meste af London. Denne kan på det varmeste anbefales at tage en tur i, hvis et afbræk fra sightseeingturen ønskes. Efterfølgende kan du tage bussen videre til Buckingham Palace, som er de royales hjem. Her kan du opleve livgarden i aktion, når vagtskiftet finder sted og opleve et smukt grønt bymiljø i ved Trafalgar Square, som geografisk hører til det royale område. Her finder du løver af bronze, flotte springvand og flere duer end du kan nå at tælle. Spredt ud over Londons områder er der et utal af spændende museer, gallerier og indkøbscentre, som du med god grund kan ligge vejen forbi, når du suger byens puls til dig fra sightseeingbussens øverste dæk. Af de mange kulturelle seværdigheder kan især nævnes National Gallery, Museum of London og Tate Britain.  Hvis du i løbet af dagens sightseeing får brug for et naturligt pusterum, kan anbefalelsesværdige Hyde Park og Kensington Gardens besøges. Her er der alt fra legepladser til mindehaver og springvand, hvorfor der er noget at opleve for hele familien.   Aktiver smagsløgene med traditionelt London Food I storbyens mange områder, gader og stræder finder du alt fra traditionelt lokal mad til mad fra udenlandske køkkener. Der findes flere multietniske madområder, hvor du kan nyde alt fra asiatisk til tyrkisk mad. Hvis du derimod hælder mere til at få en solid portion ”English Breakfast” eller en ”Apple Crumble-dessert”, er der tilmed rig mulighed for dette. De fleste hoteller sætter en dyd i at servere førstnævnte i forbindelse med deres morgenmadsforplejning, så jævnfør eventuelt de enkelte hoteller, hvis du vil være sikker på, at få madkulturelle oplevelser i særklasse.   Årlige aktiviteter og begivenheder London byder årligt på en mangfoldighed af forskellige aktiviteter og oplevelser. Dette spænder alt fra London Marathon i april måned til ”London International Boat Show”. Derudover er der i løbet af året et væld af parader og lignende højtideligheder, som varmt kan anbefales. Det er blot et spørgsmål om planlægning og valg af rejseperiode.

Hvilken storbyferie skal du vælge

juli 2019


Når du skal planlægge din storbyrejse, kan det være svært at overskue, hvad budgettet skal lyde på. Der er nemlig megen forskel på de forskellige storbyers prisniveau, og derfor vil du blive præsenteret for en række alternativer til storbyrejser, der ikke springer dine budgetrammer. London, Paris og New York er med rette ikke præsenteret, da de på forhånd er givet som storbydestinationer med fuld valuta for pengene – endog en tur over Atlanten til USA naturligvis koster væsentligt mere end en rejse til Frankrig. Hensigten er at give dig et indblik i, at din storbyferie sagtens kan blive en succes, selvom du vælger en mindre turistpræget og kendt destination. Anderledes storbyrejser på budget Blandt de mest prisoverkommelige og budgetvenlige storbydestinationer finder vi gode gamle Danmark. Det er nemt, hurtigt og billigt at flyve indenrigs, hvad enten du vil opleve den nordjyske idyl eller den københavnske puls. Mulighederne er mange og seværdighederne findes i alskens udgaver. Danmark rummer alt fra smuk natur, eventyrlige skove og prægtige byparker til historiske bygninger og slotte såsom; Christiansborg, Amalienborg og Gråsten slot.      Hvis du gerne vil ud fra landets grænser, kan flere europæiske hovedstæder anbefales. Ikke blot på grund af prisen, men lige så vel fordi at kulturmangfoldigheden spænder så utroligt vidt. Ingen storbyer har den samme historie, men fælles er at de alle rummer en vis grad af romantik i gaderne og bygningsværker, der næsten fortæller en historie i sig selv. Jeg vælger at fremhæve Zagreb i Kroatien, Budapest i Ungarn og Kiev i Ukraine, som alle er unikke storbyer. Zagreb vrimler ikke med turister, rummer flere museer pr. kvm end alle andre storbyer og har dermed kulturelle tilbud for enhver smag. I Budapest skiller floden Donau Buda fra Pest, og mellem disse dele findes flere flotte og nærmest majestætiske broer. Budapest er samlet set en perle med åbne varmebade og spahoteller, som er omgivet af gotiske slotte og arkitektonisk kunst med rødder helt tilbage til renæssancetiden. I Kiev, som ifølge livsstilsmagasinet Alt er Europas billigste storby, kan du opleve historiske bygninger i flere forskellige bydele, hvor nogle bærer mere præg af tiden end andre. Generelt set rummer storbyen hyggelige oaser, spændende kirker og et delikat udvalg af madtilbud til fornuftige priser. Læs mere om spændenede muligheder for din næste storbyferie her.   Storbyrejser i mellemklassen Du kan blandt andet vælge at besøge den Europæiske Kulturhovedstad i 2018 i Malta, Valletta. Byen byder på middelalderbygninger, smalle og intense gader, og så er bærer den generelt præg af at være i flot stand. Vil du hellere en tur til Italien, er alt fra Napoli til Bologna værd at nævne. De rummer, ligeså vel som Rom, den romantiske italienske stemning med en udsøgt madkultur, der kan tilfredsstille selv de mest kræsne maver. Slutteligt er en tur til Storbritanniens nordlige storby Edinburgh i Skotland en mulighed. En by med smukke naturskønne omgivelser, et folkefærd der er helt nede på jorden og en kulturhistorie, der siger spar to. Derudover er der hele 14 restauranter, som ejer en Michelin-stjerne, hvilket i særdeleshed sætter to streger under, at madkulturen der tilbydes, sagtens kan følge med på disse kanter. Værd at notere sig bag øret er endvidere, at pundens værdi er faldet efter Brexit, hvorfor det nu er endnu billigere at bo, opleve og spise i Skotlands hovedstad. Så næste gang du planlægger at smutte på storbyrejse i 2018, kan du have disse ovenstående destinationer i baghovedet. Hvem ved, måske bliver du positivt overrasket og kulturelt beriget?

Miniferie i New York

juli 2019


Hvad enten du skal besøge byernes by for første gang eller på ny, vil du her i ”din New York Guide” få et forkromet overblik over byens utal af seværdigheder, begivenheder og oplevelser. Derudover vil guiden klæde dig på til at kunne navigere rundt, få mest muligt for pengene (alt efter dit individuelle behov) og til at sætte byens historiske områder i perspektiv.   Velkendte seværdigheder og områder I New Yorks hjerte finder du Times Square, hvor byens puls for alvor kan mærkes. Her er nogle af de største skærme placeret med flere reklamer end din fantasi overhovedet kan rumme. Hvis du vil have en souvenir eller en unik selfie, er der rig mulighed for dette i denne energiladede del af New York. I forhold til at komme rundt i den øvre del af Manhattan er der både mulighed for klassiske offentlige transportmuligheder, men tilmed er der et væld af sightseeing-busser, som er lette at hoppe af og på i takt med, at man finder nogle interessante områder, bygninger og seværdigheder undervejs. Det anbefales helt klart at få en plads på det øvre dæk, hvis dit udsyn skal være helt uhindret, så du kan suge mest muligt af byen til dig.  Du kan passende stå af ved den historiske Central Park, hvor både lokale og turister i skøn forening trækker stikket og nyder de grønne omgivelser. I parken kan du opleve alt fra italiensk, fransk og engelsk-inspirerede haver, som rummer smukke skulpturer, blomster og græsplæner. Ydermere kan du opleve parkens mini zoo, som også har en afdeling med dyr, som gæsterne kan få lov til at røre og fodre. Hvis vejret tillader det, kan du endvidere vælge at låne en båd og opleve parken og dens flotte omgivelser, mens du sejler yndefuldt rundt.   Kunst, kultur og bygningsperler der vækker opsigt Hvis dine interessefrænder har mere rod i arkitekturen og de kulturelle tilbud, kan flere historiske museer opleves, som vækker interesse i alle aldre og segmenter. Du kan besøge alt fra kunstmuseer til mere historiefikserede museer, som alle tilbyder hver deres niche. Derudover er det muligt at komme op i højden og opleve. New York Sightseeing skriver blandt andet i deres guide, at en perfekt afrunding på en dag i New York vil være at ligge vejen forbi observatoriet: ”Top of the Rock”. Fra dette sted kan få et panorama-blik ud over byen og se alt fra Empire State Building til Hudson River. Du kan selv vælge, om dette skal opleves i dagtimerne eller om aftenen, da der holdes åbent helt indtil midnat.   En alsidig buffet af oplevelsesmuligheder Hvad enten du vil besøge og opleve smukke broer, botaniske haver, madmarkeder, historiske promenader, parker eller skyskrabere, er New York leveringsdygtig. Hvis du gerne vil komme rundt til flest mulige steder, kan man med fordel købe en dagsbillet til metroen til en overkommelig pris. Herefter kan du frit bevæge dig mellem Bronx og Coney Island i pendulfart. I New York er mulighederne uendelige, og derfor kan du altså sagtens vælge at holde en ferie med et stramt budget, da der er flere gratis oplevelser at hente. Du kan tage Staten Island-færgen gratis, besøge ikoniske museer og biblioteker, samt nyde de mange arkitektoniske bygningsperler. Valget er helt og aldeles dit.

Brug kodelås ved udlejning af bolig

juli 2019


Har du din bolig til udlejning på AirBnB, og er du træt af at skulle stå klar med nøglen i de sene nattetimer eller midt i en arbejdsdag, så kan en kodelås meget vel være svaret på dine skrupler!   Vil du udleje din bolig uden besværet? Har du en feriebolig i udlandet, et sommerhus herhjemme, eller er du ofte væk fra din helårsbolig? Ved at udleje din bolig, når du alligevel ikke bruger den, kan du tjene penge og samtidigt give turister eller forretningsrejsende et midlertidigt hjem. Det er dog ingen hemmelighed, at det kræver arbejde at udleje sin bolig - der skal klargøres til ankomst, nøglen skal overbringes, og der skal gøres rent, når gæsterne er taget afsted, og udlejer du en bolig i udlandet, skal du ansætte personale til at varetage disse opgaver. Klargøringen og den efterfølgende rengøring er hurtigt overstået, men besværet opstår for de fleste, når de skal stå klar tidlige morgentimer, sene aftener eller midt under en arbejdsdag, når gæsterne ankommer og skal have overrakt nøglen.   Slip forbesværet med at udbringe nøgler Ved at foretage en lille ændring i dit hjem, kan du én gang for alle slippe for nøgleudbringningen, og befinder udlejningsboligen sig i udlandet, kan du slette nøglebærerudgiften fra det samlede regnskab. Flere og flere vælger nemlig at få installeret en nøglefri kodelås på deres hoveddør, som tillader gæsterne adgang til boligen uden nøgler. Ankommer gæsterne midt om natten eller mens du er på arbejde, kan de nemt selv lukke sig ind, uden du behøver være fysisk til stede.   Hvilken kodelås skal du vælge? Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i typer af elektronisk sikring og låsesystemer, men hvis målet er at gøre udlejningen af din bolig nemmere, er der særligt et system, som har mange fordele. ”Der findes mange forskellige kodelåse på markedet, men til private boliger der udlejes, anbefaler vi Yale Doorman. Det er en fleksibel og brugervenlig kodelås, der har et højt sikkerhedsniveau og giver tryghed, når du udlejer din bolig”, siger Tina Thorsen fra Byens Låseservice, der forhandler forskellige kodelåse til alle behov. Yale Doorman er en elektronisk lås, som er velegnet til yderdøre, og som kan låses op via kode, nøglebrik eller fjernbetjening, så du slipper for at overbringe nøglet til gæster.   Slip for bekymringer og tidsspilde Yale Doorman kodelåsen kan registrere op til 10 brugerkoder, hvilket er en stor fordel, når du udlejer din bolig. Koderne kan desuden tidsbegrænses, så de ændres automatisk, når gæsterne tjekker ud, så du slipper for at skulle huske på at ændre koderne manuelt. En af de ting, som mange er betænkelige ved, når de udlejer deres bolig til fremmede er, om de nu husker at få låst korrekt, når de forlader boligen, men med Yale Doorman kan du lægge denne bekymring på hylden. Glemmer du eller en af dine gæster at låse døren, aktiveres låsen nemlig helt af sig selv efter en givet tid.   Administrer og hold øje med adgange på din telefon Når du udlejer din bolig, kan det være rart og trygt at holde øje med, hvem der har adgang til din bolig og hvornår samt om dine gæster husker at låse døren. Via en app på din telefon kan du nemt holde overblikket, uanset hvor i verden du befinder dig. Gennem appen, der er udviklet af Verisure, kan du hurtigt slette og oprette nye koder samt låse i og låse op med et enkelt tryk på telefonen, alt sammen uden afstanden skal være en begrænsning. Desuden kan du få opdateringer direkte på hændelsesloggen på appen om, hvem der låser op og i og hvornår, hvilket er med til at give en øget tryghedsfølelse, når du udlejer din bolig til fremmede. Yale Doorman er en forsikringsgodkendt lås, hvor en dansk taleguide tager dig igennem den simple programmeringsfase, så du hurtigt kan få glæde af et nøglefrit låsesystem. Ved at slippe for at skulle udlevere nøgler på upraktiske tidspunktet kan du begynde at godkende endnu flere AirBnB anmodninger!

Hvilken storby går rejsen til

oktober 2018


Når du skal planlægge din storbyrejse, kan det være svært at overskue, hvad budgettet skal lyde på. Der er nemlig megen forskel på de forskellige storbyers prisniveau, og derfor vil du blive præsenteret for en række alternativer til storbyrejser, der ikke springer dine budgetrammer. London, Paris og New York er med rette ikke præsenteret, da de på forhånd er givet som storbydestinationer med fuld valuta for pengene – endog en tur over Atlanten til USA naturligvis koster væsentligt mere end en rejse til Frankrig. Hensigten er at give dig et indblik i, at din storbyferie sagtens kan blive en succes, selvom du vælger en mindre turistpræget og kendt destination.   Anderledes storbyrejser på budget Blandt de mest prisoverkommelige og budgetvenlige storbydestinationer finder vi:   Gode gamle Danmark.. .. det er nemlig nemt, hurtigt og billigt at flyve indenrigs, hvad enten du vil opleve den nordjyske idyl eller den københavnske puls. Mulighederne er mange og seværdighederne findes i alskens udgaver. Danmark rummer alt fra smuk natur, eventyrlige skove og prægtige byparker til historiske bygninger og slotte såsom; Christiansborg, Amalienborg og Gråsten slot. Hvis du gerne vil ud fra landets grænser, kan flere europæiske hovedstæder anbefales. Ikke blot på grund af prisen, men lige så vel fordi at kulturmangfoldigheden spænder så utroligt vidt. Ingen storbyer har den samme historie, men fælles er at de alle rummer en vis grad af romantik i gaderne og bygningsværker, der næsten fortæller en historie i sig selv. Jeg vælger at fremhæve Zagreb i Kroatien, Budapest i Ungarn og Kiev i Ukraine, som alle er unikke storbyer.   Zagreb vrimler ikke med turister.. .. rummer flere museer pr. kvm end alle andre storbyer og har dermed kulturelle tilbud for enhver smag.   I Budapest.. .. skiller floden Donau Buda fra Pest, og mellem disse dele findes flere flotte og nærmest majestætiske broer. Budapest er samlet set en perle med åbne varmebade og spahoteller, som er omgivet af gotiske slotte og arkitektonisk kunst med rødder helt tilbage til renæssancetiden.   I Kiev.. .. som ifølge livsstilsmagasinet ’Alt’ er Europas billigste storby, kan du opleve historiske bygninger i flere forskellige bydele, hvor nogle bærer mere præg af tiden end andre. Generelt set rummer storbyen hyggelige oaser, spændende kirker og et delikat udvalg af madtilbud til fornuftige priser.   Storbyrejser i mellemklassen Du kan blandt andet vælge at besøge den netop udnævnte Europæiske Kulturhovedstad i 2018 i..   .. Malta, Valletta. Byen byder på middelalderbygninger, smalle og intense gader, og så er bærer den generelt præg af at være i flot stand. Vil du hellere en tur til Italien, er alt fra..   .. Napoli til Bologna .. .. værd at nævne. De rummer, ligeså vel som Rom, den romantiske italienske stemning med en udsøgt madkultur, der kan tilfredsstille selv de mest kræsne maver. Slutteligt er en tur til..   .. Storbritanniens nordlige storby Edinburgh i Skotland en mulighed. En by med smukke naturskønne omgivelser, et folkefærd der er helt nede på jorden og en kulturhistorie, der siger spar to. Derudover er der hele 14 restauranter, som ejer en Michelin-stjerne, hvilket i særdeleshed sætter to streger under, at madkulturen der tilbydes, sagtens kan følge med på disse kanter. Værd at notere sig bag øret er endvidere, at pundens værdi er faldet efter Brexit, hvorfor det nu er endnu billigere at bo, opleve og spise i Skotlands hovedstad. Så næste gang du planlægger at smutte på storbyrejse i 2018, kan du have disse ovenstående destinationer i baghovedet. Hvem ved, måske bliver du positivt overrasket og kulturelt beriget?