Ønsker du at flytte til udlandet? Husk disse 5 ting

 

Går du med en lille drøm om at flytte til udlandet? En international flytning er en stor beslutning, og der er en lang række af ting, som du skal vide, inden du flytter. I denne artikel får du fem ting, som du skal være opmærksom på, når man skal flytte til udlandet:

 

Undersøg reglerne for visa

 

Når du har besluttet dig for, hvor du gerne vil flytte til, skal du have styr på reglerne for visa. Reglerne er meget forskellige og afhænger af dit formål med at flytte til udlandet.

 

Kend sproget, så du kan begå dig

 

Det er altid en kæmpe fordel at kunne begå sig på sproget, så du kan handle ind, spørge om vej og lære andre mennesker at kende. Invester i et sprogkursus eller download en app, der kan hjælpe dig med at bryde de største sprogbarrierer.

 

Hav styr på din økonomi

 

Det er ikke helt billigt at flytte til udlandet, og derfor bør du lægge et budget og kende dine indtægter og udgifter så godt som overhovedet muligt, inden du rejser. Hvilke poster der indgår i dit budget, er op til dig. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på landets økonomi og generelle leveomkostninger.

 

Overvej, hvor du vil bo

 

Vil du beholde din bolig i Danmark, vil du fremleje den eller måske sælge? Tænk over, hvor længe du er væk, og hvad der bedst kan betale sig.

 

Sundhedsforsikring

 

Hvad gør du, hvis du bliver syg? Undersøg mulighederne for at få en sundhedsforsikring, og hvad den kan gøre for dig i udlandet. Overvej også gerne, hvad sygevæsenet herhjemme kan gøre for dig – det er ikke alle lande, der har de samme standarder som det danske sygevæsen.

 

Den rigtige flyttemand er et vigtigt valg, så vælg f.eks. et flyttefirma i Aarhus, der har styr på internationale flytninger.