Skal du flytte tilbage til Danmark?

Mange undersøger og spørger om, hvad man skal gøre, og hvad man skal tage sig af, når man skal flytte ud af Danmark. Lige så vigtigt kan det dog være at vide, hvordan man i sidste ende kommer retur, når man har besluttet sig for at flytte tilbage til Danmark. Selvom mange måske glemmer det, kan der faktisk være lige så mange besværlige ting forbundet med at flytte tilbage, som der er forbundet med at flytte til et andet sted i verden. Derfor har vi samlet en guide til dig, der skal flytte tilbage til Danmark og som har brug for lidt overblik over hele flytteprocessen.

Du skal huske disse 3 ting!

Alt afhængigt af hvor længe du har boet i udlandet, kan der være flere forskellige ting, der skal ordnes ved hjemkomsten.

Først og fremmest skal du, hvis du regner med at blive i Danmark i mere end 3 måneder, melde din indrejse til kommunen, så du kan blive bopælsregistreret i CPR-registret.

I den forbindelse med din bopælsregistrering bliver du også bedt om at vælge din nye læge, med mindre du ønsker at blive tilknyttet en automatisk. Efter du har klaret disse to ting, vil du modtage dit nye sundhedskort, hvor både din adresse og din læge står på.

Så snart du er registreret i CPR-registret med din nye adresse, bør du også kontakte Skattestyrelsen, så du på korrekt vis kan blive oprettet med indtægter, fradrag og meget mere.

Flytning af dine ejendele og ting – hvordan fungerer det?

Der findes flere flyttefirmaer til udland i store dele af Danmark, og nogle af dem er store, nationale flyttefirmaer, som kræver meget. De kan hjælpe dig med en blid overgang i den ellers ofte kaotiske flytteproces, når du skal flytte tilbage til Danmark.