Inden du rejser med kæledyr

Hvis du har bestilt ferie og besluttet dig for at medbringe dit kæledyr, kan det være en rigtig god ide at aflægge dyrlægen et besøg inden afrejse. Dyrlægen har herved mulighed for at tjekke kæledyrets vaccination samt bestemmelserne for rejse med dyr i det land, hvor du skal holde ferie. Et godt forarbejde øger med andre ord sandsynligheden for, at ferien bliver en succes - både for dig og dit kæledyr.

 

Hvad er reglerne ved rejse inden for EU med hund?

Hvis du rejser inden for EU’s grænser, er reglerne forholdsvist simple. Du kan som dem fremgå af det nedenstående:

  • Hunden skal have udstedt et EU selskabsdyrpas, hvilket udstedes af dyrlægen
  • Hunden skal være ID-mærket med en elektronisk mikrochip, og nummeret skal fremgå af passet.
  • Hunden skal være vaccineret mod rabies seneste 21 dage før afrejse. Denne vaccination, der indføres i passet, er gyldig i 3 år

 

Hvad skal du overveje, inden du rejser på ferie med dit kæledyr?

Før du tager dit kæledyr med på rejse, er der nogle ting, du bør overveje:

  1. Bliver dit kæledyr nemt stresset eller har det nået en alder, hvor det ikke bør rejse?

Hvis dit kæledyr nemt bliver stresset af uvante indtryk i omverdenen, kan det være risikabelt at medbringe det på din ferie.

Derudover kan det også være, at dit kæledyr har nået en alder, hvor det ikke er hensynsfuldt at medbringe det på din rejse.

  1. Hvordan rejser dit kæledyr med dig?

Hvis er din plan at skulle rejse med fly eller båd, skal dit kæledyr med overvejende sandsynlighed opholde sig i bur eller transportkasse under transporten, hvilket kan være problematisk for nogle kæledyr, der ikke er vant til at opholde sig i bur eller transportkasse.

  1. Forstå de sundhedsrisici, der er forbundet med at rejse med dyr

Da mange lande som tidligere nævnt har strenge krav til, hvilke vacciner og helbredsundersøgleser dit kæledyr skal have, før det må komme ind i landet. Alle disse bestemmelser er derfor meget relevante at sætte sig ind i, hvis du skal rejse med dit kæledyr. Til dette kan du få hjælp af dyrlægen, der har den nødvendige viden inden for dette område.