Det skal du være opmærksom på, når du rejser med dyr

Skal du rejse med dyr?

Inden du tager på den solrige rejse sydpå - eller det kolde norden - eller bare skal på en rejse til Mellemeuropa, og skal have dit søde lille kæledyr med, så skal du altid være opmærksom på nogle specifikke forhold. Du kan nemlig ikke bare lige tage hunden eller katten med på ferie uden at opfylde disse forhold. Det er supervigtigt, at du tjekker op på landets regler, som du rejser til, da hvert land i Europa har sine egne forholdsregler for rejse med dyr. Du vil jo nødig være i den situation, hvor lillepus stoppes i lufthavnen og skal hjemsendes, vel!?

 

Vigtige regler inden du rejser med dyr

Ligesom alle andre der rejser, så skal den søde lille hund eller kat (eller andre kæledyr) også have et gyldigt EU-pas. Det kan du få afklaret hos en dyrelæge, som kan udstedet dit dyr et gyldigt pas. Kravene for passet er heriblandt: at dit kæledyr er rabiesvaccineret senest 21 dage inden afrejse, og at din hund eller kat er id-mærket. Derudover kræver nogle lande et sundhedseftersyn, ormekur og lignende - så tjek altid op på landets regler i god tid.

 

Kontakt din dyrelæge

Så før du smider solbrillerne på hunden og får pakket den en masse godbidder, så kontakt din lokale dyrelæge inden du vælger at rejse ud af landet med dit dyr! Det er nemmest både for dig og dit kæledyr, at have styr på forholdene inden I rejser!