Oplev fine Fyn med på campingferie

Naturskønne oplevelser behøver ikke koste en formue

Det kan nemt blive en dyr fornøjelse, når kufferterne pakkes, og man vender snuden mod sol og strand sydpå udenfor landets grænser – men har I nogensinde overvejet at udforske de danske kyster og den danske natur? En populær ferieform for hele familien er campingferie i telt, campingvogn eller hytte – faktisk eksisterer der over 400 campingpladser i Danmark.

Overvejer I at holde ferie indenfor landets grænser denne sommer, så kommer vi her med inspiration til den næste campingferie med familien og giver råd til, hvordan I gør det på budget.

 

De bedste campingbyer på Fyn

Hvor finder man lige det bedste campingspot i Danmark? Et godt bud er at vende blikket mod Fyn, hvor man finder noget af Danmarks smukkeste natur og et utal af oplevelsesmuligheder: var det noget med en vandretur af Øhavsstien på Sydfyn, Ø-hop eller besøg i charmerende købstader? Fyn har masser kystlinje, søde folk, gode pilsnere, og så er de ikke mindst kendt for sin fantastiske brunsviger. Campingpladserne er mange, og de fleste ligger langs kysterne, så man kan nyde sin campingtur med udsigt til havet og masser frisk luft. Rundt omkring Svendborg og Faaborg findes der mange campingpladser, hvorfra der er nem adgang til øfærger og ø-hop i Det Sydfynske Øhav.

 

Sådan får du en billig campingtur for hele familien

Camping kan være en særdeles billig ferieform, især hvis I allerede ejer en campingvogn eller et telt. Det er en god måde til at holde ferie på jeres egne præmisser, hvor hele familien kan være med. Ejer I ikke en campingvogn, kan I eventuelt kigge på køb eller leje af brugte campingvogne eller telte, men forhør jer også gerne hos familie og venner – det kan være, de har noget campingudstyr, I kan låne.

 

Planlæg jeres tur

Når man rejser på budget, er det bedst at planlægge i god tid. Dermed kan I planlægge budgettet efter, hvor længe I er væk, hvad I skal se, og hvordan I kommer frem og tilbage.

Lav maden selv

Det er altid billigere at stå for madlavningen selv, end at tage ud og spise hver aften. De fleste campingpladser har supermarkeder eller kiosker, men se gerne efter supermarkeder udenfor pladsen, hvor priserne muligvis er lavere og mere ”campingvenlige”.

Spar penge på transport og benzin

Jo længere væk I skal, des dyre bliver det. Foretrækker I telt fremfor campingvogn, kan I overveje at tage tog eller anden offentlig transport. Det kræver selvfølgelig, at I pakker let og smart, så I kan have det med.