Sådan bibeholder du en god hygiejne på campingturen

Minimalismen og den simple levemåde er det, der tiltrækker mange mennesker ved camping. Hvad enten du er til camping i vogn og på campingplads eller blot med telt, liggeunderlag og en backpack på ryggen, er fællesnævneren, at hverdagens stress og jag er blevet efterladt derhjemme. At begive sig ud i naturen med blot de vigtigste ting pakket er for mange den helt ideelle ferieform, hvor sanser og sind bliver bragt til ro og naturen får lov at virke som balsam for sjælen. Især hvis du er til den mere primitive campingform, har du helt sikkert ikke plads til at pakke alle de produkter, du bruger derhjemme til personlig pleje og god hygiejne, så her har vi samlet gode råd til, hvordan du alligevel opretholder god hygiejne selv på en primitiv campingtur.

 

Hvorfor god hygiejne på campingturen?

Der er flere aspekter i det at bibeholde en god hygiejne, når du camperer. For det første er det en venlig gestus over for dine medcampister, så både de og dig selv kan holde ud af at ligge i telt med dig. For det andet føles det rart ar vaske hverdagens snavs af og ligge sig ren og frisk ned i soveposen. Desuden er der det sundhedsmæssige aspekt; myg og andre insekter tiltrækkes i meget mindre grad af dig, når du er ren. Sidst men ikke mindst er det også nemmere at holde en god madhygiejne, hvis din personlige hygiejne er i orden.

 

Dette skal du huske hjemmefra

Der er absolut ingen grund til at medbringe hele hygiejne-kittet hjemmefra, men der er nogle basisting, som er gode at have med hjemmefra, og som er en stor hjælper i forhold til god hygiejne. Her er 3 vigtige basisting, som du SKAL huske på turen:

 

  1. Tandbørste og tandpasta

…kan du helt sikkert ikke leve uden, og de fylder til sammen ikke mere, end at de kan være i en taskelomme!

 

  1. Shampoo og sæbe.

Efter en lang dag i naturen findes der intet bedre end at vaske snavs, støv og lindende af krop, hår og ansigt, og her er shampoo og sæbe dine bedste venner – det er ikke helt det samme at vaske sig uden!! Medbring desuden en tørshampoo, hvis der går flere dage mellem de rigtige bade, og du ikke bryder dig om følelsen af fedtet hår.

 

  1. Vådservietter og håndsprit

Når du er på farten, findes der intet mere praktisk en vådservietter og en håndsprit. Har du ikke lige adgang til rindende vand og sæbe, kan vådservietter og en klat håndsprit klare håndhygiejnen forholdsvist godt. Vådservietterne kan desuden bruges til at vaske ansigtet, og endda også som en erstatning for et bad ind i mellem.

 

Gode råd på turen

Husk altid lommetørklæder hvis du camperer i det fri, og der ikke lige er adgang til toilet. Nok rent tøj er også vigtigt (men undgå at overpakke) - det er ikke rart at kravle i den samme bluse for fjerde dag i træk, som der både er blevet svedt, sovet og lavet bål i. Lad desuden deodorant, parfume og andre former for duft blive derhjemme, da de kan tiltrække insekter, og husk sæbe og shampoo, når du bader i søer, eller lad en af dine medcampister hælde en spand vand udover dig, hvis I ikke har adgang til bad. Noget af det vigtigste er at holde en god håndhygiejne, så hav håndspritten på dig hele tiden, også når du er væk fra lejren! På den måde undgår du at tilføje bakterier til fødevarer, og så er rissikoen for dårlig mave minimal!