Godt at pakke, når I skal på campingtur

Har du været på camping, kender du helt sikkert til det at pakke alt for meget og komme hjem med rum i tasken, som slet ikke har været åbnede. Sådan er det nok i virkeligheden altid, uanset hvilken måde, man rejser på. Faktum er, at nogle elementer går ind under ’need to have’, andre går ind under ’nice to have’, mens andre går ind under ’absolut slet ikke nødvendigt og spild af plads’. I denne artikel, vil vi dog udelukkende beskæftige os med de to første kategorier.

Hvad der er ’nice to have’ og ’need to have’ varierer naturligvis af rejseform, temperament og behov, så vi nøjes med at liste elementer op, og så kan du selv kategorisere dem.

 

Førstehjælpskassen

Førstehjælpskassen er især ideel, hvis I holder af de mere primitive campingferier. Førstehjælpskassen er god at have med, hvis I skal campere i det fri i Sverige, på campingtur i Norge, eller hvis I skal på lange vandreture eller cykelture i løbet af ferien. Sørg for at pakke nok med plastre, sårrens, forbinding og myggespray.

 

Cykler

Cykler er ofte campisternes tro følgesvende. At være på campingpladsen kan være utroligt afslappende, og på mange campingpladser er der både pool, aktiviteter, legepladser og sportsbaner, men det kan også være rart at komme ud i den omkringliggende natur. Cykler tillader jer at cykle ud i det blå og gør jer uafhængige af transportmidler som bil, bus og tog. På cykelryg oplever I naturen på en hel unik måse, og får I lyst til at køre off-road eller dreje til højre i stedet for venstre, kan i gøre det præcis som I vil.

 

Underholdning

Underholdning i form af bøger, musik, brætspil, bolde, ketchere og eventuelt elektroniske devises er for de fleste totalt nødvendige på en campingferie. De kan danne rammerne om familiehygge og kvalitetstid, underholde ungerne på turen, og når de bliver trætte af at plaske i poolen (hvis det overhovedet sker).

 

Tøj til al slags vejr

Som hovedregel er det en god idé at tjekke vejrudsigten på forhånd, før I tager afsted på ferie, men vejret er og bliver uforudsigeligt, så sørg for at pakke tøj til alt slags vejr. Især hvis I skal campere på de danske campingpladser, kan det være nødvendigt at pakke alt fra badetøj til regntøj. Skal I campere i Sydfrankrig, er vejret med stor sandsynlighed mere stabilt, men vær altid på den sikre side. Det er ærgerligt at tage på campingferie og være nødt til at sidde i vognen eller forteltet flere dage i træk, fordi man regnede med, at det ville holde tørt og derfor ikke har medbragt regntøj. Og ligeledes er det ærgerligt at have ladet badetøjet ligge derhjemme, hvis temperaturen pludselig stiger.

 

Adapter til gas og el

Skal du campere i udlandet, er det ikke sikkert, at ventiler og tilslutninger til gasflasker er de samme, som dem vi har i Danmark. Sørg derfor at have en EU Adapter med. Har I el i campingvognen, er det desuden jeres ansvar, at det er installeret på sikker og lovlig vis. Hvis I har booket plads på en campingplads, kan i evt. ringe til campingpladsen eller tjekke på deres hjemmeside, hvilke typer stik, de har.

 

Snacks og drikkedunke

Skal I på heldagsture, er det en god idé at have drikkeflasker med, så I ikke konstant behøver at købe plastikflasker. Er I i et land, hvor vandhanevandet ikke kan drikkes, så køb eventuelt store 5 liters dunke og fyld jeres egne flasker. Husk desuden mad og snacks til turen mod campingpladsen og eventuelt snacks til undervejs på ferien, hvis børnene fx har nogle favoritter.

Kan I tjekke ovenstående felter af, plus tøj, sko og toiletgrej, har I fået pakket de vigtigste ting til jeres campingferie. Hvilke ting, der ellers er ’nice to have’ og ’need to have’ er op til jer, og så er der kun tilbage at ønske god ferie!