5 sjove aktiviteter på dansk camping

Camping er en meget populær ferieform i Danmark, og der findes derfor masser af campingpladser landet over med mange sjove aktiviteter for hele familien. Som campister kommer man tæt på naturen, og mange elsker derfor at dyrke friluftslivet på campingferien. Danmark er et frodigt land med masser af skove, søer, strande, klitter og smukke naturruter og landskabet varierer meget, afhængig af hvor i landet, I tager på camping. Udover at komme tæt på naturen, kommer I også tæt på hinanden, og det kan derfor være en god idé at tænke over nogle sjove aktiviteter på camping, som I kan lave, uanset om I skal afsted i vennegruppen eller som familie.

Kuffert har her samlet 5 sjove aktiviteter, I kan lave på dansk camping:

 

  1. Tag på fisketur

Danmark er omgivet af vand, og inde i landet findes der desuden hundredvis af smukke søer, åer og fjorde, der er ideelle til fisketure. Uanset om I er erfarne fiskere, eller aldrig har holdt en fiskestang i jeres liv, er en fisketur en sjov g lærerig aktivitet for hele familien. Hvis I er heldige at få bid, kan I grille den friskfangede fisk over bål om aftenen og nyde tilfredsheden ved at fange sin egen aftensmad. Rigtig mange campingpladser over hele landet kan sætte jer i forbindelse med områdets bedste fiskemuligheder.

 

  1. Nyd naturen på hesteryg

Der er noget helt specielt ved at nyde naturen fra en hesteryg. Også her er det underordnet, om I er kompetente ryttere, om nogle har prøvet kræfter med ridning før, eller om I alle er helt nybegyndere. Der findes mange hesteudlejningssteder over hele landet, hvor I kan tage på en tur med en erfaren guide og rolige heste, der er vant til nybegyndere.

 

  1. Lav mad over bål

Uanset om i formåede at fange jeres egen aftensmad eller ej, er det fantastisk at kunne lave mad over bål på campingferien, og det er en sjov og lærerig aktivitet for familiens mindste medlemmer. Køb lækre pølser og hotdogbrød i jeres supermarked eller lav jeres egen snobrød – og glem ikke skumfiduser til dessert, som I kan grille over bålets gløder.

 

  1. Tag på vandretur

Når I er på Camping i Danmark, må I ikke snyde jer selv for en vandretur i den smukke natur. Uanset hvor i landet, I befinder jer, er der enten skovområder, strande, parker, søer og lignende i nærheden. Pak en picnickurv og træk i jeres bedste gummisko og gå en tur ud i Danmarks smukke natur.

 

  1. Spil brætspil og læs bøger

Aktiviteter på camping behøver ikke være fysiske og aktive. Der er også noget fantastisk og afslappende ved at blive på campingpladsen og finde familiens brætspil frem, eller støve bogen af, som man kun fik læst de første 3 kapitler af sidste år. Afslapning og hygge med sjove spil og gode bøger er en af de bedste måder at opleve sine batterier på.

 

Undersøg områdets muligheder

Før I tager afsted på camping, er det en god idé at undersøge områdets muligheder. Måske er området kendt for sin hvide sandstrand, gode fiskemuligheder eller smukke vandreruter? Rigtig mange campingpladser gør desuden meget ud af at arrangere aktiviteter for deres campinggæster eller at henvise til sjove og spændende aktivitetsmuligheder i området. Du kan ofte finde aktivitetsprogrammer på campingpladsens hjemmeside, fx hos Fårup Sø Camping, der hver sæson planlægger sjove aktiviteter for deres campinggæster. De fleste af landets campingpladser råder desuden selv over sjove aktivitetsmuligheder, såsom swimingpool, fitnesscenter, legeland, sportsmuligheder og meget mere.

Kufferten ønsker jer en god ferie med sjove aktiviteter på camping i Danmark!