Derfor er campingferie det bedste

Skrevet af Neira Losic, Head of Content

Campingferie i Kroatien er en helt unik oplevelse. Campingferie generelt er superhyggeligt. Og hvordan finder du så de helt rigtige stede? Man tænker, at camping er ens uanset land, men campingoplevelsen er ret præget af det land, I vælger at være campister i.  Derfor kigger vi lidt dybere ind i, hvorfor Camping i Kroatien egentlig er, og hvad I skal vide.

 

Campingpladser Kroatien

Camping Istrien er dit første møde med Kroatien, når I kører ind i landet. På ferie i Kroatien finder I tæt på 80 campingpladser fordelt langs kysten af smukke Adriaterhavet. Idylliske, hyggelige og velbevarede børnevenlige campingpladser er lige sagen for dig og din familie. Camping i Kroatien adskiller sig ved, at de fleste campingpladser er placeret lige ud til smukt klart hav og muligheder for alle, uanset alder. I Kroatien kan du leje et fuldt udstyret telt, campingvogn, mobilhome eller en luksuriøs glamping bolig.

Kroatien har et stærkt kulturelt udtryk og et historisk præg, som både afspejler sig på seværdighederne og arkitekturen.  Dog er landet også moderne og velorganiseret langs kysten. Derfor byder Kroatien på lige de campingpladser, du og familien leder efter.

Camping Istrien er et område, der er populært for mange danskere. En halvø, hvor man kan blive ved med at vende tilbage og stadig både føle sig tryg ved det kendte og overrasket ved det nye. Istrien, den største kroatiske halvø, har sin charme. Her er et par facts om halvøen:

  • 445 km lang kyst
  • Det officielle sprog er kroatisk
  • Kendt vinproduktion i området grundet frugtbarjord.
  • Her finder man verdenskendt trøffel.
  • Byder på masser af aktiviteter - heriblandt gode golfbaner.

 

Istrien byder på nogle af de smukkeste campingpladser lige ned til vandet. Camping Lanterna, Camping Orsea, Camping Skrila og toppe af kagen, der findes også naturist campingpladser i Kroatien, blandt andre Naturist Camping Istra.

 

Hvad skal I lave på camping Kroatien?

Her er 4 super ting at foretage sig, mens I er på camping i Kroatien:

 

1. Vandsport ved Adriaterhavet

Badeture er generelt populære, når man er på camping i Kroatien. De fleste campingpladser liger lige ud til vandet, derfor er vandsport den helt rigtige aktivitet, når man er afsted med familien.

Kroatien byder på smukke snorklingsområder, og du kan næsten være 100% sikker på, at uanset hvor I vælger af campere i Kroatien, er der gode snorklingsområder i nærheden. Vandscootere, paraglidning og så meget mere kan du forvente af Kroatien camping!

 

2. Kroatiens betagende natur

I Kroatien dominerer grantræerne strandområderne (faktisk generelt landet) en hel del. Duften af varm gran er helt unik og specielt og efterlader dig med et minde om Kroatien.

Her finder du også hele 10 UNESCO-monumenter, og mange af dem er naturskønne områder, som Kroatien byder på. Plitvice Søerne, Nationalpark, Blue Cave og så meget mere. Find inspiration på Tripadvisor

 

3. Oplev forskellige smukke strande i Kroatien

Er jeres campingplads placeret lige ved vandet, har I masser af mulighed for at tilgå stranden. Der er dog strande hele vejen ned langs Kroatien, som hver en er betagede. Specielt stranden Zlatni rat er helt unik, og vandet er klart som krystal. Zlatni rat er ofte besøgt af nysgerrige turister, og der arrangeres rigtig mange bådture ud til stranden.

 

4. Traditionel mad og drikke

Det kroatiske køkken er meget præget af hele Balkan madkulturen og de omkringliggende lande. Her er de 3 must-haves på jeres ferie i Kroatien:

 

Cevapcici: består af lækre kødruller grillet på grillen, omsvøbt af et hjemmelavet pizzabrød og fyldt med frisk løg.

 

Dalmatiske Peka: Peka er en ret med kød og grøntsager, som bages i en flad rund bageplade. Bagepladen placeres på glødende kul og lukkes med et specielt låg og dækkes så igen med glødende kul fra bålet. Retten smager himmelsk og af ægte lokalt køkken.

 

Middelhavskøkkenet: Kroaterne er virkelig også inspireret af de friske skaldyr, der er i Adriaterhavet. Du får de mest lækre fisk og skaldyr lavet på mange forskellige måder. Her er en af de mere populære den kroatiske fiskesuppe.

Desuden er det lokale køkken også påvirket fra nabolandene og heriblandt også Italien, for der bliver langet pasta over disken, både som Quattro Quesos, bolognese og mange flere.

 

Campingvogn eller mobilehome i Kroatien

camping Kroatien

Camping i Kroatien byder på mange muligheder. Her kan du både leje et telt, glamping, hvor I bor i luksushytter, campingvogn og mobilehome. Mobilehome er en beboelsesform, som er flytbar, men ofte står fast på en plads. Mange af campingpladser har forskellige muligheder, derfor er det helt op til dig og din familien, hvilke beboelsesform passer jer bedst. Så dig godt omkring, før du vælger den rigtige feriefor for jer.

Du har alverdens muligheder på nogle af de smukkeste strande i syd Europa. Mange af campingpladserne er børnevenlige, hvor der både er rutchebaner, legepladser, indkøb og så meget mere.

Kør selv eller flyt til en by i Kroatien og nyd jeres campingtur.