10 ting til teltturen

Når man skal på telttur, er det vigtigt at have udstyret i orden. Har man ikke det rigtige udstyr med, kan det blive en lang og sur fornøjelse. Derfor kommer der her en række ting, du ikke må undlade at tage med dig, når du skal ud i naturen og sove i telt.

 

  1. Trangia

En trangia er uundværlig på en telttur. Den fylder ikke ret meget, er nem at håndtere, og så skal du ikke frygte for, at du ikke kan få din morgenkaffe. Med en trangia kan du både koge vand til morgenkaffen, lave din havregrød og kokkerere lækre ting til aftensmad.

 

  1. Sovepose

Det lyder måske indlysende, at du skal have en sovepose med, men hvis du nogensinde har prøvet at være på telttur med en dyne eller med en dårlig sovepose, ved du også, at en god sovepose er guld værd for en god nats søvn. Den skal kunne lukke tæt, så kulden kan holdes ude, og så skal den være smart at pakke ned, så den ikke fylder halvdelen af rygsækken.

 

  1. Liggeunderlag

Ligesom med soveposen ved alle, der har haft et dårligt liggeunderlag, hvor meget det betyder at have noget godt at ligge på. Både så du har en bedre komfort, og så der ikke trænger kulde op nedefra og gør dig kold.

 

  1. Telt

Når du skal vælge telt, er det vigtigt at vælge et, der passer det antal personer, I er, og så skal det være nemt at slå op og ned, og kunne pakkes sammen, så det ikke fylder ret meget.


 

  1. Pandelampe

Skal du op om natten, er det ikke sjovt ikke at kunne se noget. Husk derfor altid at medbringe en pandelampe, så du kan bruge den og se noget, mens du har hænderne fri.

 

  1. Powerbank

Det lyder måske fjollet og lidt for nutidigt. Men en powerbank ér en god idé! Det er ikke sjovt at stå uden en telefon, hvis der skulle ske noget.

 

  1. Stole

Efter en lang dag med vandring, er en stol virkelig prisværdig. Men medbringer du en stol, kræver det, at du finder en lille, der kan klappes sammen, så du ikke bliver for træt af at gå med den.

  1. Vandrestøvler

Gode sko er alfa og omega for at du får en god tur. Gør det ondt at gå, og får du vabler, bliver turen ikke sjov.

 

  1. Myggenet

Myg kan virkelig være forstyrrende, så vil du sikre en god søvn uden alt for mange myggestik, er et myggenet et godt bud.

 

  1. Frysetørret mad

Slutteligt kan frysetørret mad være en god ting at have med, hvis man er på en længere tur. Det kan holde sig og kræver ingen tilberedning.

 

Det er en god idé at gå i en forretning og få købt de her ting, så man ved, man har det rigtige med på turen. Og så er det ellers bare afsted. God tur!

 

Virksomhed: Bjergkæden