Beyond the Tents 10 veganske retter til din campingtur

De fleste backpackermadpakker består af dåseleverpostej, dåsetun, brød med lang holdbarhed og ja, generelt fødevarer, der kan holde sig længe uden for et køleskab. For campister, der slår sig ned på campingpladser, består diæten måske mere af hot dogs og pommes fritter eller gode bøffer på grillen. Det er de færreste af sådanne fødevarer, der egner sig til en vegansk kost, men det betyder ikke, at alle dem, der lever vegansk må blive hjemme fra campingturen. Der findes mange veganer-venlige retter, som du sagtens kan lave på selv den mest primitive campingferie!

En vegansk diæt er lig med en plantebaseret diæt og betyder ingen animalske fødevarer – hverken kød, mejeriprodukter eller æg. Det kræver lidt omtanke og opfindsomhed på campingturen, så læs med her og få 10 gode bud på veganske retter på campingturen.

 

Vegansk Morgenmad:

  1. Havregrød med peanutbutter og tørret frugt

Havregrød er enhver backpacker og campists bedste ven. Det kræver blot to ingredienser: havregryn og vand, og ingen af delene skal opbevares i køleskab. Havregrød smager godt, varmer dig op indefra, mætter godt og holder dig kørende i mange timer. Kog en del havregryn op med to dele vand til en tyk grød, tilsæt et nip salt og top med rigeligt peanut butter eller andet nøddesmør, en håndfuld nødder og tørret frugt.

 

  1. Lækker morgenrulle

Smør en vegansk pandekage / tortilla med din yndlings nøddesmør, marmelade eller lignende og rul den omkring en moden banan. På under 1 minut har du en nem, lækker og mættende morgenmad, der er lige til at tage med i hånden.

 

  1. Morgenmadsmuffins

Lav nogle lækre morgenmadsmuffins hjemmefra og tag med på turen. Fyld dem med havregryn, rosiner, nødder, gulerødder, varme krydderier og revet gulerod for en optimal morgen-mæthed.

 

Vegansk frokost:

  1. Humus-wrap

Her kommer tortillapandekagerne på banen igen. Smør en pandekage med humus/ pesto eller andet vegansk spread. Fyld med kikærter og grøntsager, rul den sammen og tag den med på farten!

 

  1. Salat på glas

Fyld dressing i bunden af et glas eller bøtte, lav en base af quinoa, kikærter eller linser, fyld ovenpå med grønbladede grøntsager som spinat, kål eller broccoli og top med agurk, tomat, majs og en håndfuld nødder.

 

Vegansk aftensmad:

  1. Karry-ris

Ris med karry og grøntsager er sundt, nærende, mættende og ideelt, hvis I har masser af planer efter frokosttid. Steg paprika, karry og chili af på en pande, tilsæt olie og løg og steg et par minutter. Herefter tilsættes en pose frosne grøntsager (nemt, ikke?), lidt vand og to kopper forkogt ris (fx fra gårsdagens aftensmad).

 

  1. Buddha Bowls

Veganernes svar på en snasket luksusburger med dobbelt bøf! Samme koncept som glas-salaterne: Kog base af linser, ris eller quinoa, snit diverse grøntsager, tilføj protein i form af bønner eller tofu og top med en lækker dressing, kerner og nødder.

 

  1. Ris- og bønneret

Steg løg, hvidløg, selleri og peberfrugt af på panden. Tilføj røde bønner fra dåse, timian, oregano, cayennepeber, sort peber, hakkede tomater fra dåse og grøntsagsbouillon og lad det simre. Tilsæt kogte ris og smag til.

 

Vegansk desserter:

  1. Bagte æbler over bål

En vaskeægte lejrbålsklassiker! Lav fyldet af vegansk smør, kokosolie, tørrede tranebær, havregryn, kanel, brunfarin / sukker og hakkede nødder ved at blande det hele sammen. Udhul æblerne, put fyldet i og bag i folie på rist over bål i ca. 20 minutter til æblerne er bløde.

 

  1. Bananbåde

Dette er enhver veganers go-to dessert – og af gode grunde. Desserten er nem, hurtig og lækker og tilfredsstiller med sikkerhed din sukkertræng. Del bananen på langs uden at skrælle den og fyld den med hvad du har til rådighed, såsom nøddesmør, Nutella, chokolade, nødder, tørret frugt og lignende. Pak bananen ind i folie og bag den over bålet i ca. 10 minutter eller spis den som den er.

Tags

Camping Mad