Gør bilen klar til bilferie med familien

Undgå at glemme de vigtigste ting inden afrejse

Bilferie klinger synonymt med et propfyldt bagagerum og mange timer i siddende stilling. Derfor kan man lige så godt gøre det så enkelt og nemt for sig selv som muligt, inden turen går mod feriedestinationen. Et klassisk problem er, at man stresser rundt på afrejsedagen, og man glemmer over halvdelen af sine ting. Vi har samlet en række ting, som I skal være opmærksomme på, inden I sætter jer ind i bilen for at tage på bilferie.

Huskeliste til bilferie

  • Vigtige dokumenter

Husk at medbringe pas, kørekort, det blå sygesikringskort og registreringsattest.

  • Kontanter

Hæv kontakter i den rette valuta. På den måde undgår I at bruge dankortet for ofte – det kan nemlig være ret dyrt i afgifter til banken. Saml eventuelt kontakter og vigtige dokumenter i en mappe, som I let kan tage med.

  • Vignetter

I nogle lande skal man betale for at køre på vejene. Vignetten kan du oftest købe på tankstationer i landet, og den fungerer som din kvittering for den betalte vejafgift.

  • Vær opmærksom på miljøzoner

Flere europæiske byer kræver, at din bil har et bestemt miljømærke, før det er tilladt at køre i byen. Flere tillader ikke ældre dieselbiler.

  • Tjek bilens stand

Undersøg om bilen egner sig til bilferie. Skift olie og oliefilter, hvis det er længe siden sidst, og tjek om billygterne og bremser virker. Tjek også, om dækmønstrene er dybe nok, og om dæktrykket lever op til kravene.

Spørg en bilforhandler til råds

Står det helt skidt til med bilen, og er den for dyr at få repareret, kan I søge råd hos en bilforhandler i Nordsjælland, eller der hvor I bor. Bilforhandleren ved, hvilke type biler der egner sig bedst til bilferie.

Tags

Bilferie