Få hybridbilen serviceret på bilferie

Tag hybridbilen på kør-selv-ferie

Den klassiske kør-selv-ferie er naturligvis ikke fejlfri, men det er en meget populær transportmetode for børnefamilien. Kør-selv-ferie indeholder en eftertragtet fleksibilitet, der er svær at opnå med fx fly, og derfor kører flere og flere danske familier fortsat på ferie hvert år. Ligeledes er det blevet mere og mere populært med hybridbiler på det danske marked, og derfor er flere også bekymret for, hvorvidt man faktisk kan tage en delvist eldrevet bil på så lang en køretur – det korte svar er heldigvis, at det kan man sagtens. I dette indlæg kan du få et overblik over de ting, du bør være opmærksom på, når du skal tage hybridbilen ned gennem Europa. 

 

 

Dette skal du huske, når hybridbilen skal køre lange distancer

Heldigvis er der fremgang på det internationale marked, hvad angår at gøre det mere attraktivt at investere i hybridbiler og elbiler. Det betyder, at flere og flere industrier og producenter satser stort på ladestandere og muligheder for service af hybridbil, hvilket gør anvendelsen af mere bæredygtige transportmetoder mulig, når familien skal på ferie.

 

 

Husk derfor dette, inden du kører afsted:

 

  • Sørg for service af din hybridbil, inden I tager afsted, så du undgår ubehagelige overraskelser. En korrekt hybridbil service skal foretages på værkstæder, der har forstand på teknologien bag dit køretøj, og som huser originale reservedele, hvis dette skulle blive nødvendigt.

 

  • Markér ladestationer på et kort, så I ved præcis, hvornår I skal ”tanke op”, og hvornår I derfor skal dreje fra. Det giver generelt mere til den lange køretur.

 

  • Miljøzoner er ikke altid ensbetydende med, at du må færdes der med en hybridbil. I nogen lande betyder det slet og ret indkørselsforbud, så vær opmærksom på denne skiltning.

 

En god service af hybridbilen og lidt planlægning vil altså klæde jer godt på til de mange kilometer ned gennem Europa.