Firmabilen på køreferie

Køreferie i firmabil? Det skal du være opmærksom på

Rigtig mange har til dagligt fået stillet en firmabil til rådighed fra deres arbejdsgiver, men det er de færreste, der kender reglerne for leasing af firmabilen i forbindelse med køreferien. Ved leasing af firmabil er der nogle regler, du skal være opmærksom på. Det kræver nemlig, at arbejdsgiveren giver tilladelse til, at bilen bruges på ferien. Der er dog en indskrænkelse af reglen – nemlig hvis bilen er på gule plader, så skal du være opmærksom på, at den højst må bruges på ferie 20 dage om året, hvis man betaler for dagsbeviser.

 

Spar penge ved at bruge firmabilen

Der er penge at spare ved at køre på ferie i firmabilen. Der er nemlig andre regler i forhold til beskatningen af firmabiler, da de beskattes af deres værdi og ikke af, hvor meget de bruges. En yderligere fordel er, at dine udlæg for benzin i udlandet kan fratrækkes bilens beskatningsgrundlag. Hvis du derfor får lov af chefen til at bruge bilen på ferie, kan du spare mange penge på at køre sydpå i firmabilen.

 

Inden du kører på ferie

Det er vigtigt, at du er bekendt med reglerne for leasing af firmabilen, inden du kører afsted, og du har styr på, hvad du gør, hvis der opstår problemer. Kontakt din chef eller personen, der har ansvaret for bilen og find ud af, hvad du gør, hvis bilen går i stå, og om din arbejdsplads har en aftale omkring vejhjælp. Du bør også undersøge, om du kan bruge benzinkortet i udlandet. Husk at få registreringsattesten på bilen med på ferien også. Når du har alt dette på plads, og du er sikker på, at chefen godkender leasing af firmabilen, så kan du trygt og sikkert køre afsted med familien på ferie.