Få tjekket bilen inden ferien

Vigtige ting at tjekke inden du kører

Sommerferien er sparket godt i gang, I har pakket campingvognen og er klar til lange ture på motorvejen. Men inden I sætter speederen i bund og dristigt kører ud i den store verden, så er det nok en rigtig god ide, at du får bilen tjekket. De typiske tjek er:

  • Olien skal være oppe på maksimum-mærket på målepinden
  • Kølervæsken skal være optimal, dvs. mellem koldt og varmt
  • Batteriet skal tjekkes: der skal være en grøn rund ring, der indikerer, at batteriet er okay
  • Tjek bremserne og bremsevæsken
  • Tjek din bils dæk
  • Og sidst men ikke mindst, så husk altid vigtige papirer, inden I tager afsted

 

Andre vigtige tjek

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at besøge et værksted, hvis du er i tvivl om din bils tilstand. Siger bilen f.eks. underlige lyde ‒ og du kan ikke helt gennemskue hvorfor ‒ da kan det være en god ide. Det er også vigtigt at sørge for, at dine tandstænger er i orden, og du bør også altid læse op på kravene til sikkerhedsudstyr i landene, som du skal køre igennem. Er du i tvivl, så besøg altid et værksted inden udflugten.

 

Pak bilen korrekt

Når bilen er klar til de lange køreture, så skal der pakkes. En god tommelfingerregel er, at de tunge ting placeres nederst og gerne midt i bilen. Undgå at sætte tunge ting i jeres tagboks, hvis I kører med sådan en. I bør heller ikke have nogle ting til at ligge løst omkring, da det hurtigt kan lede til uheld, hvis I nu bremser brat op. Ved I, at I skal bruge nogle ting ved eventuelle stop, så pak også gerne bilen således, at de ting er let tilgængelige. Sådan pakker du bilen korrekt til din næste lange køretur!