Nyd bilferien uden rygsmerter

Plusser og minusser ved bilferier

Bilferier har et meget blandet ry. Nogle mennesker kan ikke få nok af denne rejseform, mens andre næsten ikke kan komme på noget værre. Meningerne er delte. Derfor kan man helt diplomatisk sige, at bilferien har sine plusser og sine minusser.

Det fordelagtige ved denne ferietype er den autonomi, som følger med. Du er helt selv herre over rejsetidspunktet, ruten og stoppene undervejs. Der er masser af fleksibilitet, når du selv sidder bag rattet. Du kan skifte mening og ændre planer lige, når det passer dig. Du slipper for at stresse rundt i lufthavnen og bekymre dig om terminaler og klokkeslæt. Derudover er du fri for de forfærdelige måltider, der serveres indpakket i plastikfolie ombord på flyet.

Der følger imidlertid også en lang række ulemper med friheden på bilferien. Du sidder helt selv med ansvaret for det hele. Du skal selv planlægge en rute, som giver mening i forhold til måltider og søvnbehov. Du skal selv sørge for parkering, og du skal selv sidde bag rattet i flere timer. Nok er bilferien fleksibel, men den tager også uhyre lang tid.

 

Gode råd fra fysioterapeuten

Bilferien kan især være problematisk for dig, der døjer med dårlig ryg. Men der er håb. Fysioterapi kan få dig godt igennem bilturen. Professionelle fysioterapeuter råder bilister til at tage hyppige pauser, hvor der strækkes ben og ryg. Det vil også være en god idé for dig at medbringe en lændestøtte samt skifte siddestilling ofte.

 

5 gode råd til den komfortable køretur

  • Sørg for at sidde godt.
  • Ifør dig behageligt tøj.
  • Drik en masse væske.
  • Bevæg dig i pauserne.
  • Brug køretiden fornuftigt.