Bliv klar til cykelferien i Danmark

Forberedelser inden cykelferien

At tage på cykelferie i Danmark er den perfekte måde at nyde den friske luft, få motion og samtidig se meget af landet på kort tid. Det er nemt for alle familiens medlemmer at være med, og det sværeste kan være at pakke taskerne ordentligt, så der er plads til det hele. Danmark er et dejligt land at holde cykelferie i, fordi der aldrig er langt til kysten, og der er campingpladser eller bed and breakfasts stort set alle steder. Man kan hurtigt se mange attraktioner på kort tid og samtidig få en masse kilometer i benene. En cykelferie er det perfekte alternativ til en vandreferie i bjerge eller kanotur, da det er muligt at få set en masse, mens man er afsted.

 

Huskeliste til rejsen

Når du skal på cykelferie med familien eller vennerne, er det vigtigt at huske på, at det ikke er muligt at have alt muligt luksus med. Der er nemlig begrænset plads i en cykeltaske, og det bliver hurtigt tungt at have alt for meget grej med. Pak derfor kun det mest nødvendige, og genbrug, vask eller smid ud undervejs.

Det mest nødvendige er:

  • Tøj til alt slags vejr
  • Toiletgrej
  • Faste sko, som ikke bøjer på pedalen
  • Alt udstyr til cyklen, inklusive hjelme, lappegrej, lås, kædeolie og pumpe
  • Telt, soveposer, liggeunderlag, puder.
  • Køkkengrej til at lave forskelligt mad, inklusive knive, skraldeposer, krydderier, opvaskemiddel, karklude og diverse andet.
  • Alt det nødvendige som pas, pung og sygesikring

 

Listen kan kun blive lang, og det kan være svært at begrænse sig, når først man går i gang med at pakke. Derudover er der meget planlægning, man skal have styr på, inden man cykler hjemmefra. Det er blandt andet en god ide, at alle har styr på ruten. Sørg for at holde jer til veje eller stier, der er egnede til cykler. Overvej hvor eller hvordan I vil overnatte. Campingpladser kræver som regel, at I har eget telt med, mens bed and breakfast er lidt mere luksus, men måske ikke altid til at finde på jeres ruter.

Vigtigst af alt, sørg for at få serviceret og repareret cyklerne hos en kompetent cykelsmed inden afrejse, så I ikke løber ind i mekaniske problemer undervejs.

 

Gode cykelruter og feriedestinationer til cykelferien

At blive enige om hvilke destinationer, I gerne vil se på ferien, kan være en udfordring, da der er så mange skønne muligheder i Danmark om sommeren. I kan for eksempel cykle til Skagen, hvor byen er fuld af liv om sommeren, og hvor det vrimler med turister fra hele Danmark. Et andet meget populært sted at holde ferie er i Blåvand, hvor der er smuk natur og lækker strand. Her er der også store muligheder for børn i alle aldre og aktiviteter for enhver. Hvis I er mere til ø-ferie, kan en cykeltur rundt på Bornholm også være et stort hit. Her er der store is, store klipper og masser af muligheder for sjove og spændende aktiviteter hele sommeren.