Undgå smerter i ryg og lænd på bilferien

Modvirk rygsmerter på ferien

Døjer du med rygproblemer, er en bilferie eller blot en lang køre- eller flyvetur et sandt mareridt. Men du har faktisk mulighed for at modvirke dine rygsmerter, når du er på vej på ferie. Læs med i dette blogindlæg og hør hvordan.

Pas på ryggen til bilferien

En lang køretur er ikke god for hverken ryggen eller lænden, da man ofte kommer til at sidde mange timer i samme position. Hvis du i forvejen har sart ryg eller døjer med ondt i ryggen, er det derfor klart, at det vil ramme dig og din ryg hårdt. Men der er mange ting, der kan gøres for at undgå at blive stiv og øm i kroppen på turen, herunder:

  • Tag mange pauser, hvor du har mulighed for at strække kroppen og få rettet på sædet
  • Sid varieret i bilen
  • Hav en pude eller lignende med til bilturen, som du kan bruge til din ryg eller lænd

 

Med en eller flere af disse tiltag undervejs på turen, vil du i mange tilfælde kunne modvirke en stor del af smerterne, så du kan komme på ferie uden rygsmerter.

Husk forarbejdet til ferien

En anden ting, du skal huske, er forarbejdet. Sørg for at have pakket ting, som kan virke forebyggende og som kan være med til at afhjælpe rygsmerterne, hvis de først er kommet. Det kan fx være en støttepude, massageapparat, smertestillende og så videre. Derudover kan du have forberedt øvelser, som du kan lave til ryggen, når I holder pause, og du kan afprøve forskellige stillinger, som du kan veksle imellem.