Bliv klogere på din destinations bedste vine

Disse vine skal du smage, hvis du skal ud at rejse  

Er du vinentusiast eller bare vinelsker, og har du et ønske om at smage vine fra nogle af verdens største og mest anerkendte producenter? Så kan du læse dette indlæg og blive klogere på, hvilke vine, du kan smage, når du rejser til Australien, Spanien eller naturligvis Italien. I øjeblikket kommer 80% af al verdens vin kun fra ti lande, hvoraf Frankrig, Italien og Spanien tilsammen står for 40% af hele verdens vinproduktion. Det er på baggrund af, at de simpelthen har de helt rigtige marker, det helt rigtige klima og århundrede lange traditioner for at producere vin.

 

Hvor går udlandsrejsen hen i år?

Et godt glas vin (eller en flaske for den sags skyld) er ofte noget, vi knytter til et godt måltid og særligt ferier i syden. Du gør derfor klogt i på forhånd at undersøge, hvad der kendetegner din destinations vinproduktion, så du kan få lov at smage de vine, du er allermest til. Er du fx til lidt af det hele, så er Italienske vine en sikker sejr, hvorimod dig, der er mere til frugtige vine, kan nyde rigtig godt af spanske vine fra Rioja.

 

Dette kendetegner vinnationerne

Her bliver du præsenteret for kendetegnene bag de tre største vinnationer, der tilfældigvis også er populære rejsedestinationer:

 

  • Frankrig: De mest kendte druesorter som Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir stammer alle fra Frankrig, og så er der selvfølgelig også muligheden for at få ægte champagne fra Champagne-distriktet.

 

  • Italien: Italienske vine er den mest solide hverdagsvin, da de er eminente til klassiske retter som pizza, pasta eller lækkert rødt kød. Afhængigt af om du befinder dig i Syd- eller Norditalien vil du blive præsenteret for forskellige styrker i vinene, men generelt er Italien dog kendt for deres enorme diversitet.

 

  • Spanien: I Spanien kan man virkelig få rigtig god vin til en fornuftig sum penge. De er særligt kendt for deres Ribera del Duero-produktion og vine fra Rioja, der er fyldige, frugtige og madvenlige vine til det danske publikum.

Tags

Vin