Forbered varmeanlægget til at du tager på ferie

Undgå skader på dit hus med denne huskeregel

Når huset efterlades i sommerferien, er der altid bekymringer. Spørgsmålet om, hvordan man undgår ulykker, bliver pludselig til en labyrint, som er svær at finde rundt i. Med denne nemme huskeregel kan du dog gå på ferie med ro i maven: Husk at slukke. Hvad end det er strømmen på stikkontakter, el-apparater eller tv-boksen, skal det slukkes for at undgå uforudsete hændelser. Sluk desuden for vandet for at spare i strøm og undgå mulige vandskaber.

 

Husk dit varmeanlæg

Selvom du er taget på ferie, er det vigtigt, at varmeanlægget fungerer. Du kan undgå service på varmeanlæg efter ferien ved at kontrollere, om der er nok vand på dit varmeanlæg. Dette ser du ved at kigge på manometeret, som viser trykket på dit varmeanlæg. Som regel skal vandtrykket ligge på omkring 1,2 til 1,5 bar i en bolig med ét plan. Hvis man bor i et hus med flere etager, bør man fylde mere op. Det er dog vigtigt at huske på, at vandtrykket ikke må overstige 2,5 bar. Sørg også for at slukke for centralvarmepumpen inden feriestart.

 

Sådan sikrer du din bolig mod ubudne gæster

Tyveri i ferierne er et hyppigt problem blandt boligejere, men der er meget, du kan gøre for at modvirke det:

  • Kontrollér hvem der kan se dine Facebook-opslag. Hvis de forkerte mennesker får nys om, at dit hus står tomt, kan det ende galt.
  • Søg hjælp hos dine naboer. De kan tømme postkassen eller rykke rundt på ting, så det virker som om, at der er liv i huset.
  • Lad et par lamper brænde i aftentimerne, så du indikerer overfor tyven, at der er nogle hjemme.

Nabohjælp er en af de bedste måder at sikre sig mod indbrud, så tag en god snak med dem. Og hvis muligt, så lad bilen stå i indkørslen.