Tag på ferie med ro i maven

Sådan gør du boligen klar inden afrejse

 

Forladte hjem er tagselvborde for tyveknægte. Derfor er det vigtigt, at du tager visse forholdsregler. Du kan bl.a. gemme dine værdier væk, så de ikke er synlige udefra. Det er også en rigtig god idé at aflåse garagen eller redskabsskuret. På den måde har tyvene ikke mulighed for at få adgang til værktøj, som de kan benytte til at brække døre og vinduer op med.

 

Inden du tager afsted, bør du få din bolig til at se beboet ud. Det betyder, at du skal få det til at se ud som om, at der stadig er nogen hjemme. Det kan du gøre med følgende tiltag:

 

  • Lad lidt opvask stå på køkkenbordet.
  • Hav vasketøj hængende på snoren.
  • Efterlad en kaffekop og en avis på sofabordet.

 

Når du har gjort disse ting, kan du med fordel alliere dig med en nabo. Vedkommende kan holde øje med dit hus, mens du er væk, og tømme postkassen med jævne mellemrum.

 

Hav videoovervågning, mens du er væk

 

Hvis du gerne vil være helt sikker, bør du have overvågning på din bolig, mens du er på ferie. Det nedsætter risikoen for indbrud markant. Derudover vil du bedre kunne slappe af på ferien, når du ved, at der er overvågning derhjemme. Hvis uheldet alligevel skulle være ude, bidrager overvågning med konkrete beviser, som du kan overlevere til politiet.

 

Livsnødvendigt at have med på ferie

 

Når der er styr på situationen hjemme, er det tid til at kigge på indholdet i kufferten. Der er visse punkter på pakkelisten, som du absolut ikke må komme afsted uden. Først og fremmest er pas og eventuelle billetter alfa og omega. Derudover kan kørekort og valuta være relevant. Husk også mobilen, opladeren, medicin, vaccinationskort og det blå sygesikringskort.