Det skal du huske på din rejse med dit kæledyr

Husk dette på rejsen med dit kæledyr

Kæledyr er en stor del af mange menneskers liv, og det betyder, at de ofte også kommer med på ferien. Men her gælder nogle bestemte regler for eksempelvis vaccination af hunde og katte. Det kræver derfor lidt ekstra planlægning, hvis du ønsker at gøre kæledyret til en del af din rejse. Du skal eksempelvis kunne redegøre for, at kæledyret rejser med dig, og at det ikke skal sælges eller gives bort. Det vil sige, at du foretager en ikke-kommerciel flytning af dyret. Det kan du dokumentere ved at vise hotelfaktura eller boardingpas til flyveren. Derudover er følgende regler gældende:

  • Dyret skal være ID-mærket.
  • Dyret skal have et EU selskabsdyrspas.
  • Find ud af, hvilken vaccination din hund, kat eller kæledyr skal have: Dyret skal være vaccineret mod rabies mindst tre uger inden ferien.
  • Du skal tegne en ansvarsforsikring for dit dyr.

Få et pas til dit kæledyr

En af de officielle regler for at rejse med kæledyr er at få tegnet et pas for dyret. Det kan du få udstedt hos din lokale dyrlæge. Passet indeholder de fornødne informationer om dyret, herunder både om vaccinationer, ormekure, ID-mærkningen og lignende. Kontakt din dyrlæge for at få mere at vide om, hvordan du får lavet et pas til din hund eller kat.

Rejser med kæledyret

Foruden alt det praktiske bør du overveje, hvilken rejse du skal på, og om det er en rejse, der gavner din hund eller kat. Skal du for eksempel ud og vandre, skal du tænke over, om din hund kan klare turen. Eller hvis du rejse til et land med varme temperaturer, kan du overveje, om dit kæledyr kan holde til varmen. Derudover kan det dog være et eventyr at tage sit kæledyr med som rejsemakker, så længe alle vaccinationer og lignende er på plads.