Tag katten med på ferie

Kontakt din dyrlæge inden afrejse  

Er du kattemenneske, og har du ikke lyst til at tage ud at rejse uden din kat? Der er rig mulighed for at realisere dette, men der er dog et par forholdsregler, du bør tjekke op på, inden du tager afsted. Bilrejser eller rejse med fly – katten kan komme med, men skal du rejse langt, er det selvfølgelig vigtig at du tjekker op med din dyrlæge mht. foder, vacciner, og mulige sygdomme. Du bør også overveje, hvordan din kat er som dyr, inden du begiver dig ud på eventyr. Den optimale rejse og transportform er nemlig tilpasset katten – er den et udedyr eller et hjemmedyr? Måske har du erfaringer fra tidligere rejser, du kan trække på.

 

Få vejledning af din dyrlæge

Når du rejser med din kat, er der et par ting, du bør være opmærksom på. F.eks. er der omkostningerne forbundet med det – ved rejse med fly, kan der købes plads til katten i kabinen eller lastrummet. Prisen for hver vej vil typisk ligge på ca. 450-850 kr. for hvert enkelt dyr hver vej. Din dyrlæge har desuden den nødvendige viden inden for vacciner, hvilke næringsstoffer der er vigtige i forhold til foder, hvilke sygdomme, du bør være opmærksom på, og hvordan du f.eks. kan undgå dem.

 

Hvad du skal tjekke med din dyrlæge

Afhængig af din rejses længde, bør du tjekke efter med din dyrlæge, hvorvidt der er behov for f.eks. beroligende medicin eller bedøvelse – i udgangspunktet er beroligende medicin dog ikke anbefalet, hvis rejsen finder sted i luften, da medicinen her virker meget stærkere end på jorden. Der findes alternativer såsom fodertilskud, der indeholder stoffer, der hjælper med at udskille serotin i hjernen. Dette vil have en beroligende effekt under rejsen.

Tags

Dyrlæge