Den kulinariske oplevelse venter om hjørnet

Dette indlæg er sponsoreret.

Gå igennem fire kontinenter ned ad gaden

De fleste større byer i Danmark har en gade eller en vej, hvor man på 500 meter kan komme til både Mexico, Libanon, Thailand og retur til Danmark. Tag en tur i byen og udforsk de mange verdensdele og deres køkkener uden du behøver bevæge dig langt hjemmefra.

 

Smagfulde retter fra verdens køkkener

Dykker vi ned i nogle af de forskellige køkkener, finder vi en masse lækre og traditionelle retter, de fleste helt sikkert kender uden selv at have besøgt i retternes hjemlande.

 

  • På et mexicansk menukort finder du som regel altid både Tacos og Enchiladas. Rigtige traditionelle mexickanske tacos er små bløde majspandekager med forskelligt fyld af kød, fisk, salat, bønner, ost, guacamole og salsa. Du kender sikkert også de knasende tacoskaller fra supermarkedet, man også kan fylde med alverdens lækre ting. Enchiladas er også majspandekager, der er rullet med forskelligt slags fyld og så ofte bagt i ovnen efterfølgende.

 

  • Det krydrede libanesiske køkken er ofte bestående af mange småretter. Blandt disse finder du Tabbouleh, der er en skøn og aromatisk salat med persille og mynte. Salaten har en base af bulgur, tomat, citron og olie, men den er klart karakteriseret af smagen fra krydderurterne.

 

  • I det thailandske køkken finder du, blandt mange andre retter, den traditionelle og velkendte stir-fry ret Pad Thai. Retten består af risnudler tilberedt sammen med hvidløg, chili, tofu og æg og hertil også ofte kylling eller rejer. Som mange andre klassiske thailandske retter er Pad Thai oftest serveret med limesaft, peanuts, forårsløg og spirer på toppen.

 

  • Danmarks specialiteter. Går vi væk fra de mere eksotiske himmelstrøgs retter og søger hjemad, byder Danmark også på en masse skøn dansk mad, herunder bl.a. smørrebrød der, når det er lavet bedst, er skøn og smagfuld mad, der med sine råvarer giver en smag af Danmark. En kartoffelmad er altså ikke altid bare en kartoffelmad, men den kan nogle gange være dansk mad af allerhøjeste kvalitet.

 

Spar pengene og tag på kulinarisk jordomrejse herhjemme

Selvom budgettet ikke er til den store jordomrejse, kan man stadig få en bid af verden og få sendt sine smagsløg på en kulinarisk rejse over fire kontinenter. Med sine mange restaurationer og bespisninger, kan du uden tvivl gå på opdagelse i alverdens køkkener i byer herhjemme, herunder også i hovedstaden København.