Regler for mobiltelefoni på flyet

Ny SMS løsning informerer om din rejse

Rejser du ofte med fly, kender du sikkert også til ræset, der kan udspille sig i lufthavnen på vej af sted. Der er mange ting at huske, og det gælder om at komme i god tid, så der er tid nok, hvis sikkerhedstjek eller indtjekning af bagage skulle trække ud. De seneste år har meget dog ændret sig i lufthavnene, og det er blevet muligt for passagerer at blive informeret lynhurtigt. Nogle lufthavne har nemlig fået nye systemer, der hjælper med at klare det meste hjemmefra. Det er de færreste flyselskaber, der har en integreret SMS løsning, men dem, der har, gør rejsen langt lettere for dig. Du kan eksempelvis booke parkering, checke ind og bestille tax-free varer gennem din mobil, inden du ankommer i lufthavnen. Derudover kan du blive koblet op på en helt ny SMS løsning, så du kan blive informeret om alt fra afgange og ankomster til forsinkelser, boardingtid og meget mere.

 

SMS løsning på flyet

Førhen var det at flyve lig med en ufrivillig pause fra omverdenen. Mobilen skulle på flytilstand, så den ikke forstyrrede sikkerheden ombord på flyet. Men nu lempes der på reglerne fra flere flyselskaber, så det bliver muligt for dig at sende SMS’er og holde kontakten til dine nærmeste, mens du er undervejs på rejsen. En sådan SMS løsning kræver dog både, at dit teleselskab har en aftale med AeroMobile, og så er det fortsat langt fra alle flyselskaber, der tilbyder SMS løsninger til deres passagerer.

 

Data og opkald på flyet

Ligesom du nu har mulighed for at sende SMS’er, mens du er på din flyrejse til den næste destination, er det også blevet muligt at bruge data og ringe på rejsen. Det er op til det enkelte flyselskab at beslutte, om passagererne skal kunne anvende deres mobiltelefoner og elektronisk udstyr. Det vil altså give dig mulighed for at kunne forblive online, også selvom rejsen varer mange timer.