Takt og tone: Sådan skal du opføre dig i lufthavnen

Hvis ikke man er vant til at opholde sig i en lufthavn, så er det måske ikke altid lige nemt at finde ud af, hvordan man bør opføre sig. Der gælder nemlig nogle helt specifikke regler, når man befinder sig i en lufthavn. Vi ved, at det ikke er nemt at finde ud af, hvis ikke man har fået tingene fortalt før. Derfor håber vi med denne artikel at kunne gøre dig klogere på, hvad du skal have in mente, næste gang du befinder dig i lufthavnen.

 

Forhold dig roligt og undgå at lave støj

Siden angrebet på World Trade Center i 2001 har lufthavne verden over ændret sig markant. Man er gået fra et sikkerhedsniveau, der ikke var specielt højt, til i dag at være på et niveau, hvor man godt kan gå hen at blive nervøs, hvis ikke man er vant til at færdes i en lufthavn. Derfor er det også vigtigt, at du forholder dig i ro, når du befinder dig i en lufthavn. Selve angrebet og andre lignende angreb sidder dybt i folk, og derfor er der en uskreven regel om, at man er rolig og holder støjniveauet nede, når man er i en lufthavn.

Sørg også for at smile. Det giver først og fremmest dig selv en behagelig ro i kroppen, men kan også gøre andre mennesker roligere, som måske ikke er så glade for at flyve. Måske er der andre passagerer, der har oplevet en flyforsinkelse og derfor har svært ved at holde sig i ro. Her er det blot vigtigt, at du som medpassager forholder dig roligt. Læs denne artikel for at lære mere om flyforsinkelser og dine rettigheder.

Læs også: hvilke væsker må du have med på flyveren? 

 

Vær tålmodig og vis hensyn til dine medpassagerer

Det er ikke uvant, at fly bliver forsinkede. Det kan sammenlignes lidt med offentlig transport – tidsplanen holder desværre ikke altid. Der er dog ikke noget, du kan gøre ved det, og du bør derfor være tålmodig og i stedet bruge energien på at søge erstatning, hvis uheldet skulle være ude.  Derudover er det vigtigt at huske på, at fly generelt er relativt små. Derfor bør du, så vidt det er muligt, vise hensyn til dine medpassagerer. Det kunne eksempelvis være ved at lade familier med børn komme først ind eller ved ikke at fylde unødigt i gangen, inden folk har fået sat sig ned. En anden vigtig ting er at huske høretelefoner, hvis du ønsker at se film eller høre musik på flyet, så du ikke forstyrrer dine medpassagerer.