Søg råd til den lange rejse

Snak med din kiropraktor før flyve turen

Det er fedt at rejse! At komme ud og opleve noget nyt, at se nye spændende dele af verden, møde mennesker fra helt andre kulturer, og at få udfordret sin egen måde at leve på. Dog er det knap så fedt at bruge endeløse timer i et lille flysæde, tæt op af sidekammeraten og uden udsigt til at kunne røre kroppen. Ofte er der meget lidt plads til benene og til at kunne strække sig. Det er især en ulempe, for dem, der ikke har godt af at være stillesiddende alt for længe ad gangen. Den lange flyrejse kan i værste tilfælde ødelægge den efterfølgende rejse, fordi kroppen ikke kan holde til det.

 

Det skal du være opmærksom på

Når du skal ud at flyve langt, er der flere ting ved kroppen, du bør være opmærksom på. Især hvis du lider af kroniske smerter eller døjer med skavanker eller skader, er det en god ide at være forberedt på den lange tur. Når du sidder ned i mange timer i træk, forringes blodomløbet rundt i kroppen, hvilket kan være ubehageligt.

Hvis du ved, at du har problemer med nakken, lænden eller ryggen, vil de mange timer i flysædet kunne forværre disse smerter. Her kan du medbringe en pude eller spørge om støtte til nakken, så du sidder så godt som muligt.

 

Besøg en kiropraktor

Det er vigtigt, at du rådfører dig med din kiropraktor inden afrejse for at få tips og tricks til at flyveturen bliver mere behagelig, og så du kan forberede kroppen. Det kan være i form af støtte eller øvelser, som vil gavne lige præcis din krop bedst muligt. En kiropraktor kan tage udgangspunkt i din krop, og give dig råd til turen, så du får den bedste ferie.