Skal du forbi tandlægen i udlandet?

Sådan sikrer du dig, at ferien bliver en succes

Ferien er et åndehul, hvor du og familien kan koble af og komme helt ned i gear. Denne tiltrængte pause skal du derfor huske at værne om, mens du står midt i den. Ofte er telefonen skyld i, at vi mister fokus. Det er derfor en rigtig god idé, hvis du holder brugen af digitale devices på et absolut minimum.

 

Sådan håndterer du akutte tandproblemer på ferien

Men ligesom i hverdagslivet kan der på ferien opstå uforudsete problematikker. En hyppig udfordring for turister er akutte tandproblemer, der opstår ud af det blå. Det kan være pludselig tandpine eller en knækket tand.

 

Måske du sidder på Naxos og fornemmer, at tanden er knækket i mødet med en olivensten. Først skal du sørge for at gemme det afbrækkede tandstykke. Det skal nemlig medbringes hos tandlægen derhjemme. Derefter bør du tage forbi det nærmeste apotek, hvor du kan købe et kit til midlertidig fyldning af hullet.

 

Hvis du kæmper med tandpine på rejsen, bør du tage smertestillende løbende. Det er desuden en god idé at holde dig fra varme og kolde drikke. Hvis du oplever, at smerten kun bliver værre, skal du skynde dig at opsøge en lokal tandlæge.

 

Tandbehandlinger i udlandet

Her får du et par gode råd til akut tandlæge i udlandet:

 

  • Hvis det er muligt, så skaf en tandlæge, som kan tale engelsk. Det er helt afgørende for din tryghed i situationen, at du forstår, hvad vedkommende laver i din mund. Hvis du er i et land, hvor de engelske kundskaber er begrænsede, kan det være en god idé at medbringe guiden som oversætter.
  • Kontakt din forsikring og tjek, om du er dækket, hvis du får tandbehandlinger i udlandet.