Mange danskere lider af flyskræk

Gode råd til at komme af med flyskræk

Det er helt fantastisk med en eksotisk rejse i løbet af sommeren, hvor man virkelig kan få slappet af og nydt sin tid med sin familie eller venner. Men en ting der kan sætte en stopper for denne drøm er flyskræk. Læs med i dette blogindlæg, hvor vi giver dig et par gode råd til at komme af med flyskræk, så du forhåbentlig kan nyde alle de fremtidige ferier, du ønsker.

 

Hvad er flyskræk?

Helt konkret er flyskræk en frygt eller angst for at flyve. Mange mennesker lider af flyskræk, men i varierende grad. For nogen gør det, at man aldrig flyver, imens andre kan overvinde frygten og alligevel formå at sætte sig ind i et fly. Flyskræk er et fænomen, som kommer oftere i den moderne verden. Det kan være svært at sige hvorfor, men flyrejser er i hvert fald blevet en meget større del af hverdagen.

 

Tegn på flyskræk

Selvom flyskræk er helt reelt, er det en irrationel frygt. En irrationel frygt for at flyve i både fly, helikopter og generelt befinde sig i objekter, som kan flyve. Nogen oplever, at det er følelsen af klaustrofobi eller af at miste kontrollen, som de har svært ved at håndtere.

 

De konkrete tegn på at du lider af flyskræk er blandt andet, at du kan mærke:

  • Hjerte banken
  • Højt blodtryk
  • Panikangst

 

Derudover kan det også vise sig ved, at du ikke kan gå igennem en lufthavn eller boarde et fly uden at føle dig ubehageligt tilpas og være bange.

 

Strategier til håndtering af flyskræk

Det kan være ekstremt generende af lide af flyskræk, og rigtig mange er kede af, at det skal afholde dem fra fantastiske ferier og gode minder med familie og venner. Men heldigvis er der gode råd fra psykologen til at håndtere flyskræk.

 

Psykologer peger blandt andet på, at du ved flyskræk kan

  • Aflede dig selv med bøger, snak eller lignende
  • Tage på flyvetur med personer, som du er helt tryg ved
  • Benytte åndedrætsøvelser

 

Tags

Psykolog