Undgå rygsmerter på ferie

Undgå smerter i ryggen efter lang flyrejse

Døjer du med dårlig ryg til daglig, eller bliver du hurtigt utilpas i kroppen af at sidde stille på en lang flyvetur, kan det være en hjælp for dig at holde kroppen i gang. Det gælder både før, under og efter flyveturen. De lange timer i et snævert flysæde gør ikke noget godt for din krop, og det ville være ærgerligt at starte den længe ventede ferie med at ligge med ondt i ryggen.

Inden en lang flyvetur, ville det være en fordel at gå til en fysioterapeut. Her kan du få øvelser, der egner sig til at beskytte kroppen under flyvningen. Du kan med fordel besøge fysioterapeuten, hvis du har skader eller skavanker, som gør nogle stræk eller øvelser umulige. Så kan en fysioterapeut guide dig til, hvordan du får startet din ferie godt.

 

Hold kroppen i gang i flyet

For nogen kan det virke meget skørt at træne på flyet, men selv det at stå op en gang i timen under turen kan have en god effekt på din krop og dit blodomløb. Der findes mange øvelser og stræk, du kan lave, mens du sidder ned, eller som du hurtigt kan lave på flytoilettet. Blandt andet kan du strække dine hofter ved at placere anklen på modsatte knæ og læne dig forover. Du kan strække dine ankler ved at løfte dem fra jorden og rotere dem. Og du kan strække dine skuldre ved at folde armen tværs over kroppen til modsatte skulder.

 

Glem ikke de gode øvelser

Det er ikke kun på flyveturen, det er vigtigt at strække ud, men efter flyveturen, har kroppen også godt af et stræk. Bøj dig forover og rør dine fødder for et godt langt stræk af hele kroppen og de store muskler, især siddemusklerne, som har været på overarbejde i mange timer.