Undgå rygsmerter på flyrejsen

Undgå rygsmerter på flyrejsen med øvelser fra rygcenter

Der er ingen, der ønsker at møde op til sin veltrængte ferie med rygsmerter på grund af alt for tung bagage eller ømhed i kroppen efter flyveturen. Brug i stedet tiden op til rejsen på at blive klogere på, hvordan du bedst muligt kan organisere din bagage, og hvilke øvelser et rygcenter anbefaler dig at bruge i flyet for at opnå maksimal komfort både før og efter flyverejsen.

 

Sådan aktiverer du dine fødder og ryg, når du flyver

At flyve en lang distance kan bestemt være en kærkommen mulighed for at slappe af og eventuelt få læst lidt i en bog, du har set frem til at åbne længe. Det er ofte også en lettelse endelig at komme på flyet efter uger med planlægning, en tur igennem sikkerhedskontrollen og overlevering af ens bagage. Dog kan turene være hårde ved kroppen, men du kan selv tage enkle forholdsregler, der kan gøre underværker for din komfort. Du bør eksempelvis:

  • Sørge for at støtte det naturlige svaj i din ryg – brug en pude eller et tæppe
  • Brug midtergangen til at bevæge dig i ny og næ og strække kroppen
  • Stræk ud på dit sæde: roter ankler, skuldre og rygsøjle eller træk knæene mod brystet

 

Tænk over, hvordan du pakker og løfter din bagage

Det er også en klar anbefaling, at du inden rejsen sørger for at pakke din bagage smart og løfter din bagage på en måde, så det slider mindst på kroppen. Hvis du i forvejen døjer med smerter i nakke, ryg, iskias eller lider af slidgigt, kan du med fordel vælge en rullekuffert, så du ikke skal løfte den tunge bagage. Hvis du ikke har nogle af disse problemer, kan det være med til at styrke din ryg at løfte tungere bagage, så længe du har en god rygsæk.

Tags

Rygsmerter