Overvejelser angående sommerhuskøb

Den perfekte weekend get-away fra hverdagen, et idyllisk træhus med have tæt på naturen, dejlige stunder med familien og måske en knitrende brændeovn til de kolde aftner? Mange danskere går rundt med en idyllisk sommerhusdrøm i maven, men før du kaster dig ud i et sommerhuskøb, skal du sørge for at have nogle ting med i overvejelserne.

 

Husk at forventningsafstemme med jer selv og hinanden

Noget af det første I skal overveje, når I kigger på sommerhus, er jeres behov og krav. Hvor stort skal sommerhuset være, hvor mange værelser skal huset indeholde, og skal huset kunne bruges året rundt? Det er ærgerligt at købe et sommerhus, der kun kan bruges om sommeren, hvis I bliver glade for at bruge det og også ønsker at være der i vinterhalvåret. Desuden er det ærgerligt at købe et lille sommerhus, hvis familien pludselig øges eller der skal være plads til gæster, bare for at spare penge. Vent derfor hellere til at I har råd til et større hus, hvis der skal være god plads.

 

Hvor meget tid er I villige til at bruge på huset?

I kan sagtens købe et billigt sommerhus, et såkaldt ’håndværkertilbud’, men det kræver, at I har tid, lyst og færdighederne til at tage hånd om huset. Man kan selvfølgelig hyre professionelle fagmænd til at ordne huset, men i så fald bør i overveje, om det bedre kan betale sig at købe et hus i bedre stand. Er I selv i stand til at ordne huset, kræver det i mange tilfælde, at der sættes mere end bare et par weekender om måneden af til at ordne, reparere og male. Vil I kunne bruge huset med det samme, er det en stor fordel at betale sig fra et hus i god stand, så I ikke skal bruge en masse ekstraomkostninger på vedligehold og reparationer.

 

Er beliggenheden den rigtige?

Har I et akut behov for at komme ud af storbyen og få græs imellem tæerne og havvind i håret, kan det være fristende at vælge den første og bedste mulighed, der byder sig. Husk dog på, at et sommerhus er en investering, og at I skal have værdi for de penge i lægger. I bør derfor overveje beliggenheden grundigt. Ligger sommerhuset for langt fra jeres helårsbolig, er der risiko for at I ikke får det brugt ret meget, da en køretur på flere timer kræve både planlægning, tålmodighed og tid. Er det strand og klitter der tiltaler jer eller sø og skov? Undersøg markedet og tag ud og besøg forskellige steder i landet, hvor der er sommerhuse til salg.

 

Regn ikke med økonomisk gevinst på sommerhus

Et sommerhus som en investering skal anskues i overført betydning. Det er nemlig langt fra altid, at sommerhusejere tjener på deres sommerhuse ved salg. Sommerhusmarkedet er mere sårbart end markedet for helårsboliger, da sommerhuspriser er de første, der kommer under hammeren ved kriser. I skal derfor gøre jer klart, at der ikke findes nogen garanti for, at sommerhuset medfører økonomisk gevinst. I skal derfor vælge at købe sommerhus som en social og hyggelig investering og ikke som en økonomisk investering.

 

Læs om gode weekendture her.

Tags

Sommerhus