Tag de lækre eksotiske retter hjem til det kolde Danmark

Når man er ude at rejse skabes mange nye og inspirerende oplevelser, og intet er som de oplevelser ude i verden, som har med mad at gøre. Når man prøver de autentiske restauranter verden rundt, så får man virkelig øjnene op for fantastiske kulturer og nye, inspirerende retter, man ville ønske, man bare sådan lige kunne lave derhjemme, i køkkenet i det kolde, grå nord.

 

Mad fra alle verdens kulinariske hjørner

Der er intet som at gå langs de smalle gader i Italien efter præcis den rigtige restaurant, som serverer det mest fantastiske, Italienske mad med sprøde og friske råvarer, som de italienske tomater, citrusfrugter, porcinisvampe, mozzarella di bufala og ikke mindst de eksklusive trøfler fra Norditalien - alt sammen i en fantastisk pastaret eller måske på en lækker, sprød pizza.

Rejser man til Nordafrika, så ankommer man til et mekka af krydderier, som er at finde i de lækreste, og møre marrokanske tagine-retter. Eller måske en fantastisk, krydret Shakshouka, den dejlige morgenmadsret med æg pocheret i en spicy tomatsauce. Videre mod østen får man de skønneste, friske og stærke thairetter fra de små gadekøkkener rundt i Bangkok. Bevæger man sig videre til Vietnam får man sprøde eller friske vietnamesiske forårsruller, Banh Mi eller den fantastiske, varme pho-suppe. I Indien bliver det noget helt andet med de fyldige, tunge og  krydrede curry-retter, som for alvor får testet, hvad man kan holde til. Helt i det fjerne Østen mødes man i Japan en masse sushi, men også retter som Okonomiyaki, som er den fantastisk morgenmadsagtig madpandekage eller omelet fyldt med kål, æg, grøntsager og kød eller fisk. Så er der selvfølgelig den smagfulde Ramen, som man ville ønske, man kunne lave lige så godt derhjemme, til de kolde vinteraftener. Er man i stedet rejst mod vesten, så venter der autentiske tacos i Mexico, og den mest fantastiske soul food i USA, om det er hushpuppies, collard greens, eller måske en klassisk American pie, bruger, fries, hotdogs eller tex-mex.

Sådan en kulinarisk rejse betyder nogle ekstra kilo på kroppen. Hvis ikke bare et par kilo, så faktisk en del. På ferie er der ikke noget der hedder diæt eller slankemad, men i stedet nyder man livet og dagen, som det skulle være den sidste. Ferie sker jo kun sjældent, og så skal der også leves, og prøves noget nyt og lækkert.

 

Men hvorfor ikke få eksotisk mad fra alle verdenshjørner, når du er hjemme også?

Det kan være uoverskueligt at prøve at lave alle de nye retter igen, når man er kommet hjem. Hvem har ikke bare prøvet at finde en opskrift, man tager ud og handler efter, for blot at give op, fordi man ikke kan skaffe de mærkelige, nye, eksotiske ingredienser? Og hvorfor er det lige, jeg skal købe fiskesovs til min thairet? Er det virkelig nødvendigt? Dermed kan det også hurtigt blive dyrt at prøve sig frem til de nye retter. Vil man undgå at købe ingredienser i dyre domme efter at have brugt timevis på at lede efter dem, så kan et godt råd være at prøve måltidskasser. Prøver man en måltidskasse, så bliver man introduceret for mange forskellige, eksotiske måltidsretter, som man også har haft mulighed for at prøve på sine mange rejser. Samtidig med, at man får alle sine ingredienser og opskrifter i form af en måltidskasse, så kan de også fungere som slankekasser, så man altså kan komme af med de (mange) feriekilo igen. For eksempel kan man med en slankekasse fra aarstiderne.dk få en måltidskasse, som kan hjælpe en til at tabe sig. Disse måltider er lavet i et samarbejde mellem en kok og diætist, så retterne netop både er sunde og inspirerende på én og samme tid. Sådan en kasse kan for eksempel bestå af en italiensk grøntsagsfrittata med kartofler, karse og tomatsalsa. Kassen kan også byde på lynstegt kål med quinoa, sprød agurk, porre, kylling og den lækre kinesiske hoisinsauce. Eller skulle det være en grønkålssalat med blodappelsin, fennikel, chilistegte kikærter og kotelet?

Med sunde slankekasser kan man få retterne fra ens fantastiske rejser med hjem i køkkenet. Dette, samtidig med at det er overskueligt, og så får man også hjælp til at slanke sig, og dermed smide de farlige feriekilo. Dermed kan man også tillade sig at spise lidt ekstra pizza, næste gang man tager flyveren til Rom. For når man vender hjem, så venter de lækre, interessante slankeretter igen. God rejse.