5 rejsespil til busturen

Vælger man at tage bussen på ferie, har det mange fordele. Der hvor det til gengæld kan blive tungt, er når timerne bliver lange og underholdningsmulighederne få. Men der er hjælp at hente!

 

Et væld af muligheder

Udover at pakke en god madpakke, er det en god idé at have fede spil med. Maden er væk på 20 minutter, men har du nok spil med, kan du være underholdt i timevis. Fysiske spil er blevet moderne igen, og der er derfor flere spil tilgængelige end nogensinde før! Fysiske spil er en god undskyldning til at lære nye mennesker at kende på, eller bare have nogle hyggelige stunder med sin rejsemakker, uden man behøver tænke på at føre en samtale.

 

5 gode rejsespil

Der findes utrolig mange spil at vælge imellem, og mange af de lidt ældre spil er også blevet moderniseret og lavet i rejsestørrelse. Her er 5 muligheder:

 • Kortspil
  Hvorfor smide en klassiker væk? Der er mange timers underholdning i et sæt kort, og der kan være alt fra 2-10 spillere med. Tag for eksempel et spil 500, en omgang Fisk eller en runde Agurk. Mange kender også tit til nogle helt unikke kortspil, der er blevet opfundet i familien eller som kun er kendt i deres hjemby.
 • 4 på stribe
  Et hyggeligt spil, som man nemt kan købe i lille rejsestørrelse. Den er nem at have med i rygsækken, bare pas på med ikke at miste brikkerne på bussens gulv!
 • Skak
  skakspil kommer i mange størrelser, og også størrelser, der passer til kufferten. Prik naboen på skulderen og udfordr dem til lidt intellektuel konkurrence på busturen.
 • Ludo
  En god gammel kending, der ligeledes er nem at anskaffe sig i rejsestørrelse. Der er tilmed lavet spil med magnetiske brikker! Så slipper du for at rode rundt på bussens gulv efter brikkerne, hvis chaufføren tog et skarpt sving. Vil du have flere med end 4, kan man også købe bræt med plads til flere spillere.
 • Afrikas Stjerne i kortspil
  Måske har du spillet Afrikas Stjerne da du var yngre og vil genbesøge de glade minder? Så er der hjælp at hente. Afrikas Stjerne laves nemlig i kortspilsudgave, så den er nem at have med på tur. Reglerne er de samme: find Afrikas stjerne! Spillet kan vare mellem alt fra 5 til 20 minutter, så man kan nå gennem mange runder.

 

Vær social med spil

Spil er også en god måde at lære nye mennesker at kende på. Inviter busmakkeren, der sidder et par rækker bagud, på et slag 500 eller lidt Ludo. Hvem ved, måske har de også nogle sjove spil med, I kan bruge tid på? Hav en god tur!