Bustur fra Aarhus til Madrid

At tage bussen til sin feriedestination er undervurderet, specielt fordi det er så let at gøre sig nogle spændende stop undervejs. Her er de ting, du burde se på turen fra Aarhus til Madrid.

 

Første stop - Danmark

Du behøver ikke engang at forlade landet, før der er spændende seværdigheder. Disse ting skal du se, før I kører over landegrænsen:

 

 

  • Fjordenhus i Vejle

Den kendte dansk-islandske kunster Olafur Eliasson har tegner dette smukke hus, der står midt på vandet i Vejle. Bare ved at se på udseendet, er det nemt at se, hvorfor det er værd at tjekke dette monument ud.

 

  • Lego House i Billund

Billund har de seneste år tænkt nyt og givet sig selv en skønhedsbehandling. I denne proces er Lego House blevet bygget. Den fortæller om den spændende historie LEGO har og viser en masse fantastiske LEGO-byggerier. Det er som at gå rundt i et stort LEGO-hus i menneskestørrelse!

 

  • Koldinghus i Kolding

Koldinghus er landets sidste kongeborg og er flot bevaret. Besøg borgen og bliv taget tilbage i tiden, hvor de kongelige havde al magt og historier om drama, intriger, brande og spøgelsesbesøg kan findes under samme tag.

 

 

 

Andet stop - Paris

Når du er ca. Halvvejs på rejsen, når du til Paris. Det er en by, alle burde besøge mindst en gang i deres liv, og nu har du chancen! Dette skal du nå at se på opholdet:

 

 

  • Louvre

Uanset om du er kunstinteresseret eller ej, er Louvre et spændende stop. Arkitekturen, den kæmpe bygning og de smukke kendte billeder kan holde dig underholdt i timer. Dog skal billetterne nok bookes i god tid, da det er et populært museum.

 

  • Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er nok den største turistattraktion i byen og med god grund. Monumentet er utrolig smukt, både langt væk og tæt på, og dens unikke opbygning er et kig værd.

 

  • Versailles

Den store kongelige bolig, der får alt andet til at ligne noget, der er løgn. Elsker du guld, dyre tæpper og generelt overdådighed, er Versailles lige noget for dig.

 

 

Tredje stop - Barcelona

I er nu tæt på at være i mål, men I burde stadig lige gøre jer et sidste stop. Barcelona deler popularitet med Madrid, når det kommer til de spanske byer, og det forstår man også godt. Byen har utrolig meget at byde på. Dette skal du se i Barcelona:

 

  • La Sagrada Familia

En kirke ud over det sædvanlige. Den er tegnet af den legendariske Anthony Gaudi og er kendt for stadig ikke at være bygget færdig så mange år efter bebyggelsen blev sat i gang. Dog betyder det ikke, at der ikke er noget at se på. Tværtimod!

 

  • Casa Batlló

Endnu et kendt værk af Gaudi. Det er et hus med så vildt et udseende, at det næsten føles som om, man går i et tegneseriehus.

 

  • Flamenco

Er der noget spanierne kan, er det at danse flamenco. Der findes mange flamencosteder at vælge imellem, så et råd er næste at spørge de lokale, hvor det bedste flamencosted ligger.

Tags

Bustur Madrid