6 ting der redder den lange bustur

At tage de længere rejser i en bus har mange fordele. Det er godt for klimaet, man skal ikke gennem en masse indtjekninger som på et fly, og bussen holder tit et par stop, så man kan komme udenfor og få frisk luft.
Men timerne kan også blive rigtig lange, og komforten kan blive lav. Derfor er det vigtigt at pakke nogle ting, der gør turen bedre.

 

6 ting, der gør busturen bedre

Der kan være mange udfordringer ved en længere bustur. Naboen kan larme, man kan få hold i nakken efter en lur i en underlig position, og du kan komme til at kede dig gevaldigt. Derfor skal du huske disse ting:

 1. Nakkestøtte
  Hvis du vil undgå hold i nakken, er en nakkestøtte uundværlig. At sidde med sådan en på er som at blive krammet af en lille bjørn, og så kan du lægge dig til at sove i den underligste stilling på bussædet og stadig vågne op uden at være øm i nakken. Den er tilmed god, hvis du bare vil sidde stille og roligt og høre musik.
 2. Håndsprit
  Kortene på bordet: busser er bakteriernes højborg. Benytter man sig af offentlig transport, er der stor sandsynlighed for, at du vil rejse med en, der ikke ligefrem har læst op på almen hygiejne. Men det er okay, hvis bare du selv tager dine forbehold. Pakker du en håndsprit, er du godt dækket ind.
 3. Sovemaske
  Sidder man på en lang bustur, er der god mulighed for at få et par timer på øjet. Men når man er vant til at have et mørkt roligt soveværelse, hvor der ikke er andre mennesker end dem, man selv har inviteret, kan en lur i en bus godt blive lidt træls, hvis man ikke tager sine forbehold. Derfor er en sovemaske perfekt, hvis du vil have det dejlig lur.
 4. Høretelefoner
  Skal luren blive endnu bedre, er et par høretelefoner perfekt. Så lukker du også lyden af andre mennesker ude og kan falde i søvn til en rolig playliste eller en hyggelig podcast. Vil du ikke have lyd i ørerne, kan du selvfølgelig også bare købe ørepropper.
 5. Underholdning
  Tag spil, film eller en bog med på turen. Så undgår du at kede dig alt for meget undervejs. Det bliver du taknemmelig for, når I kører på 6 time, og markerne uden for vinduet ikke længere er spændende at følge med i.
 6. Snacks
  Gulerødder, agurker, chokolade, vindruer og nødder. Mulighederne er mange, og det er hyggeligt at nyde lidt nem mad undervejs. Hvis du vil skåne dine medrejsende, burde du dog holde dig fra mad med en stærk lugt eller larmende knas. En pose sour cream and onion chips er et helvede for alle andre end ham, der spiser dem.

 

En behagelig rejse

Husker du alle disse ting, bliver busturen hyggelig og behagelig, og du når frem til slutpunktet glad og udhvilet. Hvad mere kan man ønske sig af en bustur?