3 gode bøger til busturen

Skal du på en længere bustur gennem Europa? Så redder man mange timers kedsomhed med en god bog. Men hvad skal man læse på sådan en tur? Her er 3 gode forslag, der varierer i genren, så der er noget til alle!

 

Første bog - Biografien med et strejf af reality

Er du ikke til gamle romaner med store ord? Så er “Nicklas Bendtner - begge sider” den perfekt bog for dig. Den kendte fodboldspiller har skabt denne bog, som er en biografi, der ærligt fortæller om alle hans dumheder. Samtidig smider han alle kendisser, der nogensinde har trodset ham, under bussen. Det resulterer i flere timers underholdning og de vildeste røverhistorier, som kun kendte mennesker uden hæmninger men med en masse penge kan skabe.
Der er blandt andet beretninger om stygge brud med berømte ekskærester og historien om dengang Caroline Fleming nægtede at lade ham se sin egen søn. Med denne bog vil du ikke kede dig!

 

Anden bog – Klassikeren om forfærdelig forelskelse

Er du mere til klassikerne, er Emily Brontës bog “Stormfulde højder” perfekt. Bogen har nogle år på bagen: den er nærmere bestemt fra 1847. Men fascinationen i denne bog ligger også i de følelser, der hersker i bogen, som stadig er relevante i dag. Forelskelse, jalousi, begær, had og mange flere følelser, du måske kan genkende fra dit eget liv, præger bogen hele vejen igennem og lader læseren ride gennem et virvar af store følelser. Det er spændende og underholdende læsning, men på en helt anden måde end Nicklas Bendtner-bogen. Du vil ikke fortryde at give denne bog en chance!

 

Tredje bog – komedien om en gammel stædig mand

Svenskeren Jonas Jonasson har skrevet den humoristiske klassiker “den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt”. Det er en nyere bog fra 2010, og den har vundet manges hjerter siden udgivelsen.
Bogen handler om plejehjemsbeboeren Allan Karlsson, der fylder 100 år og bliver fejret på plejehjemmet. Dog gider han ikke det kedsommelige pensionistliv, så han stikker af og drager på eventyr. Undervejs vil han møde alt fra underlige mennesker til nogle rimelig kriminelle typer. Sikkert er, at historien ikke bliver begivenhedsløs på noget tidspunkt. Nok handler bogen om en pensionist, men det er næsten sikkert at sige, at han når at opleve mere gennem bogen, end du har i mange år.

God læsning til turen

Læsning tillader en at forsvinde ind i sin egen verden, hvilket kan være rart, når man tager en bustur med en masse mennesker. Det giver samtidig øjnene et hvil fra at skærmkiggeriet, som man nemt kan ende med at brug en masse tid på på en lang bustur.
God læsning og god tur!