Skal du vælge fly eller bus, når du skal på ferie?

Når du skal på ferie, er første step på vejen altid at overveje hvilken transportform, du vil benytte dig af. For mange står valget mellem fly og bus, og det kan ofte være prisen på rejseformen, som afgør, hvilken der vælges. Men hvor meget forskel er der på prisen for en fly- og en busrejse?

 

Prisen er altid afhængig af flere faktorer

Uanset hvilken sammenligning af fly og bus, som der laves, er det nødvendigt at huske, at prisen altid er afhængig af flere faktorer – f.eks. hvor luksuriøs man ønsker, at rejsen skal være, og hvor mange forskellige ting man ønsker, at den skal indeholde.

 

Et eksempel på en pris

Nedenfor får du et eksempel på prisforskellen ved at rejse med fly og bus til destinationen Berlin fra København.

Benyttes det store busselskab Flixbus, er det muligt at få en returbillet i de danske skolers efterårsferie for 149 kr. pr. person – uanset alder. Turen tager ca. 8 timer og er med flere stop undervejs. Flixbus er desuden kendt for sine komfortable busser med masser af faciliteter og gode chauffører. Der findes derudover selskaber, som tilbyder pakkerejser med bus og hotel fra ca. 1500 kr. for 3 nætter.

Prisen på en flyrejse til Berlin afhænger meget af, hvilket selskab der vælges. Det er muligt at flyve fra København til Berlin med lavprisflyselskaber som f.eks. Easyjet i skolernes efterårsferie for ca. 400 kr. pr. person tur/retur, men skal der bagage med, er dette naturligvis en ekstra omkostning. Er du på udkig efter en lidt mere luksuriøs rejse, tilbyder SAS direkte billetter for ca. 750 kr. pr. person.

En sammenligning af priserne for flyrejse og busrejse viser altså, at busrejser i ovenstående tilfælde er noget billigere end en flyrejse.

 

Hvad er det gode ved busrejse – og hvad med fly?

En busrejse er godt nok det billigste alternativ, men det betyder ikke, at det er det rigtige valg for alle. Her får du 4 gode grunde til at vælge bus:

  1. Bus er en komfortabel rejsemåde
  2. Du får masser af tid til at være sammen med familien og møde nye mennesker
  3. Der er pauser undervejs, så du kan strække benene og få luft
  4. Faciliteterne i rejsebusser er mange

 

Når det gælder rejser med fly, er der også både gode og dårlige sider, og selvom det ofte er lidt dyrere end at rejse med bus, er der helt sikkert nogle ting, som gør det mere fordelagtigt – i hvert fald for nogle:

  1. Fly er den hurtigste transportmulighed
  2. Mulighed for mere luksuriøse muligheder
  3. Kan ofte findes i kombination med hotel
  4. Sikkerheden er i top

 Læs mere om du skal vælge lavpris eller almindeligt flyselskab her.

 

Ekstra omkostninger skal også regnes meds

Selvom det af ovenstående kan konkluderes, at der bestemt at fordele ved både flyrejser og ferie med bus, men at busrejser oftest er billigst, må man ikke glemme, at der altid kommer ekstra omkostninger, som ved begge typer skal regnes med. Ved flyrejser gælder det f.eks. parkering eller transport til en lufthavn, mens en bus undervejs holder mange pauser, hvor man lokkes til at købe snacks til turen på dyre restepladser. Er økonomien i fokus, er det derfor ikke altid nok at kigge på de overordnede transportomkostninger, men hvis dette alligevel gøres, er busrejser det billigste alternativ.