Fordele og ulemper ved busferie

Hvis du går og overvejer, om en busferie er noget for dig, har du helt sikkert tænkt over, hvilke fordele og ulemper der er ved at tage bussen. Som regel ryger 1 eller 2 grunde i glemmeboksen, men med denne guide er du godt på vej – for hvordan ved du egentlig, om busferie er en god idé? Læs mere her!

 

Fordele ved at rejse med bus på ferie

  1. Du oplever flere ting på rejsen

En stor fordel ved at tage bussen på ferie er, at man ofte oplever flere ting og steder på en bustur end på en flyrejse. På en bustur oplever du forskellige byer og områder samtidig med, at holdepladser og pauser holdes undervejs og giver mulighed for at se mange forskellige ting.

 

  1. Større fokus på det sociale

Der er – i forhold til en flyrejse – langt mere tid til at sætte fokus på det sociale, hvorfor busture også ofte er gode til familier, når børnene hurtigt kan finde legekammerater, som de kan nyde turen med.

 

  1. Faciliteterne er mange

De busser, som kører lange distancer, er blevet mere og mere luksuriøse, og der er ofte et hav af faciliteter som f.eks. TV, toilet, sæder som kan hældes og ligges ned og f.eks. borde. Det betyder, at selvom en bustur til tider er lang, er der ikke sparet på komforten.
 

 

  1. Tag bussen og spar penge

Busrejser er godt nok steget i pris de seneste par år, men de kan stadig ofte findes langt billigere end flyrejser. Desuden opnår du med en busrejse fordele ved at spare andre omkostninger – f.eks. dyr mad i en lufthavn og parkering af din bil.

 

  1. Slip for spildtid

Når du skal med fly, skal du ofte møde i lufthavnen minimum 1 ½ time inden, at flyet har afgang. Det betyder, at der opstår en masse spildtid, som skal slås ihjel, og som ofte viser sig at være dyr. Denne kan du spare med en busrejse.

 

Ulemper ved busferie

 

  1. Den lange tur

Det er ingen hemmelighed, at en bustur til Spanien tager noget længere tid end at flyve. Tiden er den største grund til, at mange vælger busturen fra, da en del af ferien ’går til spilde’ i bussen. Man kan dog sige, at denne tid bør ses som en del af ferien, hvor der opleves en masse, og hvor det sociale samtidig er i fokus.

 

  1. At sidde ned kan være anstrengende

Selvom en bustur kan spare dig for den anstrengende følelse af selv at sidde bag rettet, kan det være hårdt at sidde ned i mange timer i træk. Det gælder både for børn og voksne.

 

  1. Kø på motorvejen er en almindelighed

Noget som alle, der har kørt til syden på ferie i bil, kender til, er kø på motorvejen. Det kan betyde enorme forsinkelser, og ved at f.eks. tage fly eller tog, kommer man udenom dette. Bussen ryger selv direkte ind i en kø, hvis en sådan skulle opstå.

 

  1. Nogle destinationer er umulige

Der findes destinationer, som simpelthen må droppes, hvis man ønsker at tage på busrejse. Det er sjældent, at en bus eller bil ikke på den ene eller den anden måde kan finde vej fra Danmark til en destination, men skal det være inden for en rimelig tids- og prisramme, må nogle steder udelukkes.

 

  1. Gør dig klar til at være på i mange timer

Busturen tager ikke bare mange timer – den tager mange timer i selskab med andre. Du skal være på i mange timer, og larm må du vende dig til, hvis du vil med bus.

 

 Er du mere til flyrejser? Så se her, hvor du skal flyve hen i 2018.