Få mest muligt ud af interrail

Interrail er en unik mulighed for at opleve flere lande på kort tid, og det er ingen hemmelighed, at interrail – bl.a. på baggrund af rejsetypens store fleksibilitet og billige pris – er blevet mere og mere populært de sidste par år. Men hvordan får du mest ud af din tur på interrail, når det er første gang, og erfaringen ikke er så stor? Det får du 6 gode råd til her!

Klik her og se din interrailguide!

 

Hold mulighederne åbne

Selvom det er en god idé at have styr på de overordnede og praktiske detaljer angående en interrailtur hjemmefra, er et godt råd til den førstegangsrejsende at holde mulighederne åbne. Har man lagt en for stram plan, eller er alting planlagt i forvejen, er det ikke tid til at benytte den fleksibilitet, som netop er det gode ved interrail. Der kan opstå nye muligheder, hvis man møder personer undervejs, eller man kan forelske sig i en enkelt destination, som man ønsker at bruge mere tid i, og det handler om at være åben overfor dette.

 

Overvej din rute hjemmefra – og husk tiden!

Det er dog altid en god idé at have en overordnet ruteplan klargjort hjemmefra. Når ruten planlægges, er det nødvendigt at kombinere destinationerne således, at der er tid og mulighed for ændringer, men i særdeleshed også således at en tidsplan holdes uden at være for stram. Man kan nemt komme til at sætte barren for højt og ville besøge 10 byer på 2 uger, hvilket kan være svært at nå.

 

Vær åben overfor at møde nye mennesker

En oplagt mulighed, som hænger sammen med interrail, er at møde nye mennesker. Der er masser af mennesker fra hele Europa, som benytter det gode interrailsystem, og derfor vil det sociale for mange vise sig at spille en stor rolle. Ved at være åben overfor nye mennesker, opleves andre kulturer, og der skabes et nyt netværk, som kan være spredt over hele Europa.

 

Pak en god taske eller kuffert

At rejse på interrail kræver, at den bagage, som man har med, er let transportabel og kan flyttes mange gange og mange steder. Det betyder, at dens størrelse og form bør tilpasses den enkelte, og desuden er det vigtigt at pakke en taske efter ruten – f.eks. det rette fodtøj til de franske alper eller badetøj til skumbade i Budapest – men der skal også være pakket til ændringer undervejs.

 

Hav styr på det praktiske inden afgang

Med det praktiske menes, at der altid bør være styr på f.eks. pas, billet og regler hjemmefra. Her gælder det f.eks. regler for de tog, som skal benyttes, bestemte normer i de lande og byer, som man skal besøge, og også det helt generelle, som at ens pas ikke er udløbet, og at den rette billet er købt. Turen kan hurtigt blive ødelagt, hvis dette ikke er organiseret.

 

Nyd det – det er helt specielt!

Sidste råd til nye rejsende på interrail er: Nyd det! Interrail er noget helt specielt, og det er helt sikkert en fantastisk rejseform, som sent vil blive glemt. Få mest ud af turen ved at følge ovenstående og nyd så alle de oplevelser, som den bringer. Held og lykke!