Prøv interrail gennem Europa

Kender du til interrail? Uanset om du gør eller ej, bør du vide, at interrail er en fantastisk måde at opleve verden på. Men planlægning af en interrail tager tid, og det kræver de helt rigtige redskaber at arrangere en god interrailtur. Derfor får du her en guide, så du kan komme godt i gang.

 

Hvad er interrail?

Interrail er en fleksibel rejsetype, som giver dig mulighed for at opleve mange ting på kort tid. Fortalt kort er interrail en rejseform, hvor du køber en alsidig togbillet, der giver adgang til togrejser inden for et bestemt område. Interrail er især populært i Europa, hvor der er mulighed for at købe adgang til mange lande med en enkelt billet.

 

Hvorfor vælge interrail?

Der er flere store fordele ved at vælge interrail fremfor andre typer af rejser:

 

  • Fleksibilitet

Fleksibiliteten ved interrail er altoverskyggende. Hvornår du vil til og fra de enkelte rejsemål, hvor længe du vil være væk, hvor du vil hen og ændringer undervejs i turen er alt sammen op til dig – og det hele er muligt.

 

  • Mange oplevelser

Hvis du tager på interrail, har du som sagt mulighed for at opleve mange lande på samme tur i modsætning til en charterrejse eller lignende til en enkeltdestination. Du kan selv vælge, om du vil kombinere storby, strand og dase-ferie, eller om du i stedet vil finde masser af aktiviteter i naturen.

 

  • Du møder mange andre rejsende

En af de vigtigste grunde til, at især mange unge vælger at tage på interrail, er, at det er en oplagt mulighed for at møde mange andre rejsende, som man sågar kan planlægge næste step sammen med. Det betyder også, at flere og flere rejser alene afsted på interrail, men kommer hjem med et stort, nyt netværk.

 

  • Interrail er en billig rejsetype

Er du på udkig efter at opleve mange lande på en rejse, er interrail klart den billigste metode. Fly og bus til og fra mange destinationer løber hurtigt op, og med specialbilletter til interrail i Europa, kan du få en fordelagtig pris.

 

Hvilke lande skal du besøge?

I Europa er interrail så udbredt, at du stort set kan besøge lige præcis de lande, som du har lyst til. Du kan komme i alle retninger, og interrail er især udbredt i Tyskland, Frankrig, Østeuropa og gennem Nordspanien.

 

Hvor finder du en transportbillet?

Det, som også gør interrail i Europa til en forholdsvis nem og behagelig rejsetype, er, at det er muligt at købe en ubegrænset billet, som kan tilpasses efter et bestemt antal dage og lande. En sådan billet kaldes et ’interrail Global Pass’, og det er også muligt at købe en ’One Country’-billet, som giver adgang til rejse i ét land. Billetterne kan bl.a. købes gennem det tyske togbureau DB Bahn, og deres pris er afhængig af hvor mange dage, du ønsker at rejse.

 

Hvor skal jeg sove?

Interrail kan være svært at planlægge, da den egentlige transportbillet kun giver adgang til tog og dermed ikke overnatningsmuligheder, medmindre der er tale om et nattog. Hvad der dog gør, at interrail ofte opfattes som en billig rejsetype er, at der ofte i de større byer, som folk på interrail besøger, er et hav af større og mindre hostels, som til lave priser tilbyder overnatninger i senge – ofte med delte værelser og badeværelser. Dette øger igen muligheden for at møde nye mennesker, hvilket for nogle er et formål med en interrail ferie.

 

Første gang, du skal på interrail? Så læs vores 6 råd her.